Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Studentske Vijesti > Konačno odlučeno da se FFZG i KBF ne spajaju
FFZG

Konačno odlučeno da se FFZG i KBF ne spajaju

Fakultetsko vijeće Filozofskog fakulteta na izvanrednoj je sjednici, u petak 1. srpnja, odbacilo ugovor o izvođenju zajedničkog dvopredmetnog studija s Katoličkim bogoslovnim fakultetom.

 

Čak 54 odsjeka bila su protiv, 19 za, a dva suzdržana što znači da nijedan odsjek neće sklapiti ugovor s Katoličko-bogoslovnim fakultetom.

 

“Zbog glasanja oko ugovora s KBF-om sazvali smo danas izvanrednu sjednicu i izglasali protiv te suradnje. Ostali ugovori o suradnji s Likovnom i Muzičkom akademijom, PMF-om te Fakultetom organizacije i informatike u Varaždinu su prihvaćeni”, rekla nam je prodekanica Filozofskog fakulteta Branka Galić, koju je dekan Vlatko Previšić želio smijeniti zbog protivljenja toj suradnji.

 

Nakon što su studenti glasno i uporno prosvjedovali protiv te suradnje, ali i dekana Vlatka Previšića za kojeg su smatrali da mu nakon svega nije mjesto na fakultetu, Fakultetsko vijeće prije nekoliko dana izglasalo je postupak njegova razrješenja s mjesta dekana koji je trenutno u procesu.

 

Studenti Filozofskog fakulteta digli su pobunu jer je dekan Previšić silom pokušao izvesti spajanje s KBF-om skrivajući od svojih studenata informacije i tekst tog ugovora. Studenti FF-a su protivili ponajviše što bi ih takav dvopredmetni studij koji bi studenti KBF-a mogli upisati na Filozofskom, stavio u neravnopravan položaj na tržištu rada, ali i pri upisu na fakultet.