Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Glazba > Koncertna jesen u Zagrebu
publika koncert

Koncertna jesen u Zagrebu

Radio Student donosi vam pregled najzanimljivijih koncerata „depresivne“ jeseni u Zagrebu.

 

Iako je jesen izgubila na svojoj važnosti otkako je praktički svako iskoristivo polje dobilo svoj ljetni festival, unazad zadnjih par godina u Zagreb dolaze sve veća ili barem relevantnija glazbena imena. Bilo to zbog približavanja Hrvatske zapadu ili zbog neumornih promotora i organizatora, na pozitivan kulturni trend nećemo se žaliti. Izdvojili smo za vas samo mali dio onoga što nas očekuje u zagrebačkim klubovima do kraja godine. Zagreb trenutno ima tjednu ponudu koncerata i događaja koji nisu stali na ovaj popis, a svakako su zanimljivi svakom osviještenom slušatelju.

 

Black midi (Velika Britanija) – 2.10.2019., Močvara, 60/80 kn

Trenutno, jedan od najpraćenijih i najobećavajućih gitarskih bendova unazad zadnjih par godina. Ova četvorka njeguje eksperimentalni i post punk zvuk obavijen teškim noise dionicama, a vokal nerijetko vuče na najbolje trenutke Black Francisa iz Pixiesa. Žedno Uho nam priprema pravu jesensku glazbenu poslasticu.

 

 

She past away (Turska) – 5.10.2019., Boogaloo, 90/110 kn 

Vjerovali ili ne, hladni post punk dvojac iz Burse, daleke Turske. Okićeni new wave i 80′s synthovima, bend broji milijune pogleda na službenom youtube kanalu. Očekuje vas mračan koncert pun plesnih ritmova i goth šminke. Krajem svibnja izbacili su treći album zvan “Disko Anksiyete” koji će promovirati prvi puta u zagrebačkom klubu Boogaloo.

 

 

Bebè Na Volè  (Zagreb) – 10.10.2019., Vintage Industrial Bar, 40/60 kn 

Zagrebački one-man blues genijalac Adam Semijalac donosi svoj mash-up folka, bluesa, jazza, ali i post rocka u Vintage. Njegov nastup smatra se obaveznim štivom svakom pratitelju domaće kulturne i glazbene scene. Adam „bere“ odlične kritike još od svog prvog službenog albuma „Time of great depression“ iz 2015., a još bolje prošlogodišnjim „Hate is a wonderful thing“. Kao multi-instrumentalist radi i glazbu za kazalište.

 

 

ESC Life (Zagreb) i Shoplifters (Novi Sad) – 11.10.2019., Attack, 30/40kn

Mekani punkeri nešto tvrđih riffova okupljaju se u Attacku drugog petka u listopadu. Dva iskusna benda s podosta koncerata i europskih turneja iza sebe. Zagrepčani predstavljaju svoj još friški „Born to be mild“, a Novosađani „Secret free world“. Večer koja obećava provod za sve, a posebice za one koji vole Husker Du, Boba Moulda i The Replacements.

 

 

The Chemical Brothers (Velika Britanija) – 12.10.2019., Dom Sportova 350/430 kn

Iako ovo ne treba posebno najavljivati, ovo je ipak veliko i premijerno gostovanje dua koji je obilježio generacije. U Zagreb dolaze i predstaviti svoj deveti studijski album „No geography“. Spektakl samo takav.

 

 

Ólafur Arnalds (Island) – 21.11.2019., Tvornica Kulture 150/180 kn

Glazbenik, autor i kompozitor Ólafur Arnalds proširuje svoju svjetsku turneju pa je tako uključio i Zagreb. Ovo je zasigurno koncert za strpljive slušatelje koji su sposobni prepustiti se drugačijem obliku uživanja u glazbi. Arnaldsova atmosfera uživo sastoji se od klavira, sintisajzera, gudačkog kvarteta i perkusija. Ovo je ujedno i jedno od najintrigantnijih gostovanja ove godine.

 

 

Godspeed You! Black Emperor (Kanada) – 22.11.2019., Tvornica Kulture 150/180 kn

Nije potrebno puno pisati o ovim post rock magovima koje dovodi Žedno Uho. Ovo im je drugi koncert u Zagrebu, a prvi je bio davne 2002. godine. Za sve ljubitelje žanra ovo je lektira.

 

 

At The Gates (Švedska) – 12.12.2019., Tvornica Kulture 140/170 kn

At The Gates, pioniri švedskog melodičnog death metala i jedan od najutjecajnijih bandova ekstremijeg ogranka metal glazbe, premijerno dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture. Okupili su se 1990. godine i bili vrlo uspješni, a sredinom istog desetljeća se raspadaju. Mnogi bendovi žešćih rodova metala upravo njih imenuju kao svoje „idole“. Okupljaju se ponovo 2007. godine i svojim radom održavaju svoj kultni status.