Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Slider Homepage > Korak naprijed – nova strategija za mlade
korak naprijed

Korak naprijed – nova strategija za mlade

U sklopu projekta „Korak naprijed: zajedno do nove strategije za mlade“ koji su u partnerstvu provele Mreža mladih Hrvatske i Zajednica informativnih centara za mlade, napravljen je i istoimeni kratki film.

 

Snimljen je tijekom konferencije održane početkom lipnja 2017. u Zagrebu te tijekom srpanjskog seminara za osnaživanje mladih u Pirovcu. Za izradu filma bila je zadužena udruga VANG, a izrada je financirana sredstvima iz programa Erasmus +. Cilj filma bio je približiti mladima što su to politike za mlade, zašto su važne, kako se mladi mogu uključiti u njihovo oblikovanje te što zapravo predstavlja nacionalni program za mlade te je tako nastao video „Korak naprijed: zajedno do nove strategije za mlade“.

 

 

Cilj cijelog projekta bio je osnažiti ključne dionike, a posebno mlade i udruge mladih i za mlade za aktivno sudjelovanje u procesu izrade nove nacionalne strategije za mlade te ih potaknuti na kritično promišljanje i preispitivanje postojećeg koncepta takvog dokumenta. Naime, Hrvatska trenutno nema važeću nacionalnu strategiju za mlade s obzirom da je trajanje provedbe posljednje strategije završilo krajem prošle godine. Stoga su MMH i ZICM, udruge koje su kroz svoj rad posvećene informiranju mladih i njihovom uključivanju u procese kreiranja javnih politika i donošenja odluka odlučile pokrenuti zagovarački projekt s ciljem povezivanja nadležnog ministarstva za mlade koje će donijeti novu strategiju za mlade te širokog kruga zainteresiranih mladih osoba.

 

Nadamo se da će se to uskoro zaista i dogoditi, odnosno da će Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pokazati da ipak ima plan (strategiju) za mlade, odnosno da aktivno promišlja kako osigurati bolji život i ostanak mladih u Hrvatskoj, premda u posljednje vrijeme neki tvrde baš suprotno od toga: da država ne radi dovoljno kako bi mladima osigurala bolju budućnost i tako ojačala demografsku sliku Hrvatske.