Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Kultura > Kratke slike u MM centru
ruka koja hrani

Kratke slike u MM centru

Večeras se s početkom u 19 sati i 30 minuta u MM centru prikazuje film Ruka koja hrani. Redatelji filma su Rachel Lears i Robin Blotnick, a prikazuje se u sklopu programa Kratke slike.

 

Film koji je prikazan na više od četrdeset festivala diljem svijeta prati borbu zaposlenika pekarnice Hot&Crusty. Oni su potplaćeni, bez prava na godišnji odmor, prava na bolovanje te izloženi stalnom maltretiranju, ali u potrazi za vlastitim dostojanstvom i boljim životom. U borbu kreću kad se povežu s organizacijama i pokretima koji se bore za prava radnika, primjerice Occupy Wall Street. Tako ovaj dokumentarac prikazuje socijalnu i ekonomsku pozadinu imigrantskog rada i borbe za radnička prava u SAD-u, ali istovremeno sve stavlja u širi kontekst društvene nejednakosti američkog društva.

 

Nakon filma posjetitelji će moći prisustvovati razgovoru Maria Ivekovića iz Novog sindikata i moderatorice Jelene Ostojić. Dokumentarac se prikazuje u sklopu programske cjeline ‘Proširena slika’ koji se fokusira na odnos suvremene kinematografije prema aktualnim društveno-političkim problemima.Kratke slike su filmski program MM centra koji najviše pozornosti posvećuje hrvatskom i europskom kratkometražnom filmu, klasičnim ostvarenjima ali i inovacijama na filmskom platnu.