Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Knjiški Moljac > Kreće Ziherov Book Club!
unnamed

Kreće Ziherov Book Club!

Kada ste zadnji put pročitali knjigu i imali prilike o njoj razgovarati s većim brojem ljudi?

 

Kulturni portal Ziher.hr u suradnji sa Spunkom pokreće “book club” -  mjesto ljubitelja dobre knjige. Prvi book club održat će se u utorak, 27.10. u 20 sati u caffe baru Spunk, na adresi Hrvatske bratske zajednice b.b.

 

Prvo izdanje ovog događaja Ziher.hr organizira u suradnji s izdavačkom kućom Fraktura, a naslov o kojem će se pričati razveselit će sve ljubitelje serijala Millennium. “Razgovor ugodni” vodit će se o četvrtom nastavku serijala, knjizi Što nas ne ubije autora Davida Lagercrantza.

 

Cilj je ovoga programa pružiti svim zainteresiranima mjesto na kojem mogu raspravljati o pročitanom i iznijeti svoje mišljenje o djelu. Jednom mjesečno, birajući recentne naslove, a s posebnim naglaskom na domaće i regionalne autore, Spunk će biti obavezno odredište svakog knjigoljupca. Osim rasprave o pročitanim raspravama, Ziher.hr i Spunk organizirat će i gostovanja pisaca, na kojima će čitatelji moći iz prve ruke porazgovarati sa stvarateljem samoga djela, a upravo na toj komunikaciji između pisaca i čitatelja, kao i čitatelja međusobno, zasnovan je Ziherov book club.

 

“Zbog malog broja takve i slične književne ponude u Zagrebu, upustili smo se u organiziranje book cluba kako bismo u naš rad direktno uključili i naše čitatelje, odnosno pružili im još jednu platformu, malo osobniju, na kojoj mogu raspravljati o djelima koja pročitaju i međusobno se družiti. Tako želimo utjecati i na čitalačke navike onih koji još nisu knjigoljupci te popularizirati čitanje.”, izjavila je Lucija Lakoš, urednica književne rubrike portala Ziher.hr

 

Razgovor će moderirati Frakturin urednik Roman Simić Bodrožić, a bit će postavljen i Frakturin štand na kojemu će svi posjetitelji moći kupiti svoj primjerak knjige po promotivnoj cijeni. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.