Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Vijesti > Kujundžić više nije ministar zdravstva
kujundžić

Kujundžić više nije ministar zdravstva

Smijenjen je ministar zdravstva Milan Kujundžić, potvrđeno je iz Banskih dvora. Premijer Andrej Plenković bio je prisiljen sam donijeti odluku nakon što mu je Kujundžić jučer dao mandat na rasploganje.

 

Piše: Dario Topić

Foto: N1 screenshot

 

Podsjetimo, sada već bivši ministar u ponedjeljak je na konferenciji za medije rekao kako se radi o medijskom linču na njega, a kako ostavku ne može dati iz moralnih razloga.

 

Na konferenciji se ispričao zbog krivo ispunjene kartice, ali i ustvrdio da ništa od njegove imovine nije sakriveno, dodavši da se radi o “nomotehničkim greškama”.

 

„Prva moja riječ je bila kriv sam. Međutim, u sadržajnom smislu nemam obvezu mijenjati da li nečemu pada ili raste cijena. Brojni bivši ministri i lideri stranaka krivo su ispunjavali imovinske kartice. Ljudski je griješiti ali nisam ponosan što se nisam bolje na to koncentrirao u formalnom smislu.“

 

Ipak, u utorak prijepodne premijer Plenković odlučio je kako je ministar Kujundžić prevelik teret za Vladu. ”Danas sam razriješio ministra Kujundžića. Obavili smo razgovor jučer. Imamo i odgovornost kao predsjedajuća zemlja EU. Ministarstvo zdravstva je bitno i u kontekstu šireće epidemije koronavirusa, a ministar Kujundžić je bio fokusiran na pojašnjavanje određenih tema koje nemaju veze s resorom zdravstva ni s njegovim poslom i zato sam odlučio da ga razriješim.”, rekao je Plenković.

 

Nije dugo trebalo čekati na reakcije. Iz oporbenog SDP-a odmah su se oglasili na Facebooku: “Kujundžić je osmi po redu ministar opterećen aferama koji je morao napustiti ovu Vladu. Zbog dužnosnika opterećenih teškim sumnjama na nezakonito bogaćenje i korupciju građani se svakodnevno iseljavaju.(…) Naši građani zaslužuju bolje od toga i zato je vrijeme za promjene!” stoji u objavi .

 

Dodajmo još kako su sve glasnije su priče o potencijalnim Kujundžićevim nasljednicima. Jedan od njih je i ministrov zamjenik, Vili Beroš, osim Beroša, kao mogući nasljednici spominju se: ministar iz Vlade Tihoimira Oreškovića, Dario Nakić te primarijus Željko Plazonić iz riječkog KBC-a