Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Glazba > (The) Lesser Men slave 5 godina postojanja
The lesser men

(The) Lesser Men slave 5 godina postojanja

Zagrebački (The) Lesser Men će uz promociju novog albuma References, Reflections: Revelations  u Tvornici Kulture proslaviti i 5 godina zajedničkog rada.

 

Zagrebački (The) Lesser Men će u četvrtak, 23. siječnja u Malom pogonu Tvornice kulture promovirati novi album “References, Reflections: Revelations” koji su izbacili za Geenger te istodobno slaviti pet godina diskografskog djelovanja. Kao specijalni gosti pridružiti će im se fenomenalna Irena Žilić koja je posudila svoj glas na singleu Trilogy i prekrasni Sleepyheads.

 

 

 

Točno toliko vremena od promocije nastupnog albuma te nešto više od dvije godine nakon “Bedrooms” zagrebački love/hate core/scarf/adult-disoriented rock kvartet predstavit će album koji je podijelio kritiku i učvrstio reputaciju sastava koji kako sami kažu: “niti različitih žanrova zapliće u vlastiti čvor”.

 

Posljednje godine nastavilo se nepisano pravilo benda da samo mijena stalna jest te se na uvođenje sintesajzera i gitarističkog anti-genija Nevena Svilara prije “Bedrooms” albuma nadovezao odlazak dugogodišnjeg basista Denisa Brčića i dolazak Ivice Antunovića – Narantxe te idée fixe da treći album ne smije ponuditi ništa manje nego subjektivno istraživanje povijesti muzike ili, kako bend govori: “pokušaj prepoznavanja neizbježnih referenci na povijest glazbe, opću i vlastitu, njihovog osvještavanja i usvajanja u protuteži skrivanju pod plaštom hinjene originalnosti”.

 

Karte možete nabaviti u pretprodaji po cijeni od 35kn u Rockmarku, Dirty Old Shopu i u Tvornici Kulture, dok ćete na ulazu na dan koncerta morati izdvojiti 50kn!