Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Knjiški Moljac > Lit Link festival u Zagrebu, Puli i Rijeci
lit link

Lit Link festival u Zagrebu, Puli i Rijeci

Festival Lit Link/Književna karika treći se put održava u Zagrebu, Puli i Rijeci. Posebnost ovogodišnjeg Lit Linka je što se održava u sklopu manifestacije Rendez-vous – Festival Francuske u Hrvatskoj. Započinje danas, a trajat će do subote, 29. kolovoza. Lit Link/Književnu kariku organizira Hrvatsko društvo pisaca, a osim predstavljanja stranih i domaćih autora, cilj je i plasiranje hrvatske književnosti u svijet.

 

Prvi dan održat će se u zagrebačkoj Močvari gdje će gostovati francuski urednici Dominique Bordes, Emmanuelle Collas, Marion Duvert, Evelyne Lagrange, Benoit Virot, a čitat će Asja Bakić, Iva Hlavač, Davor Ivankovac i Ivan Zrinušić. U Puli se održava drugi dan festivala, a uz glazbenu pratnju Samuela Rouesnela – Samuelita posjetiteljima će čitati David Fauquemberg, Nenad Popović, Albena Dimitrova, Amir Alagić, Slađana Bukovac, Dominique Fabre, Nikica Petković, Jerko Bakotin, Armand Gauz i Željka Horvat Čeč.

 

Lit Link nastavlja se u Rijeci, 28. kolovoza, i to u Astronomskom centru Rijeka. Čitat će razni hrvatski i strani pisci, a za francuske urednike predviđeno je predstavljanje pod nazivom O Janku Poliću Kamovu. Posljednji se dan Festival vraća u Zagreb, u kafić U dvorištu.