Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Glazba > Lovely Quinces u Močvari
lovely

Lovely Quinces u Močvari

Dunja Ercegović, koja nastupa pod umjetničkim imenom Lovely Quinces, nastupit će na svom prvom samostalnom koncertu u Zagrebu nakon nevjerojatno duge 4 i pol godine!

 

7. svibnja zakazali smo njen ekskluzivan nastup u Cirkobalkana šatoru u dvorištu Močvare i Pogona Jedinstvo, s ograničenim brojem sjedala, i to u programu Začarana Močvara gdje je Dunja imala jedan od svojih prvih koncerata.

 

Da podsjetimo, Lovely Quinces se na sceni pojavila početkom 2013. godine demo snimkom pjesme “Wrong House” koja je preko noći postala underground hit. Prvo službeno izdanje objavila je u rujnu iste godine, a EP “No Room For Us” proglašen je albumom godine na većini godišnjih lista najboljih domaćih izdanja. Konceptualni album “Meet Me In Moscow” uslijedio je 2015., uz povremena izbacivanja singlova od tada. Koncertno je Dunja izrazito aktivna od samih početaka, te iza sebe ima dvije američke i nekoliko europskih turneja, nastupe na SXSW i Primavera festivalima, te jednomjesečnu europsku turneju s bendom Giant Sand. Kao podrška je otvarala koncerte za imena kao što su Tame ImpalaKurt Vile & The ViolatorsThe KillsMorcheeba i mnoge druge.

 

Posljednji put Dunja je nastupala u Zagrebu u jesen 2014. godine. Nakon kraće diskografske pauze Lovely Quinces izbacila je nekoliko električnih singlova početkom ove godine, “Sick in the head” i “Not right” koji su nas oduševili novim stilskim pomakom, a nastali su u suradnji s Dunjinim višegodišnjim suradnikom, producentom Markom Mrakovčićem.

 

U Močvaru dolazi sama, naoružana akustičnom gitarom i sada već solidnim katalogom pjesama koji uključuje naslove poput “Wrong House”“Meet me in Moscow”“Tide” i “Secret Smile”.

 

Začarana Močvara projekt pod umjetničkim vodstvom Nine Romić koji donosi koncerte intimnijeg ugođaja.
Program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a.

 

VAŽNA OBAVIJEST: 
Koncert je sjedeći. Mjesta nisu numerirana, a sastoje se od tribina, stolica ljevo i desno od pozornice kao i mjesta za sjedenje na travi ispred pozornice. Ako želite izabrati mjesto koje vam više odgovara preporučamo dolazak na vrijeme. Šator se otvara u 20:00, koncert počinje u 21:00.
LOVELY QUINCES (Split/Zagreb)
Web: FacebookBandcamp