Radio Student Najavljuje:
Naslovna > RS Mashup > LP: Što znamo uoči zadnjeg kola -II. dio
liga prvaka

LP: Što znamo uoči zadnjeg kola -II. dio

Nakon što smo jučer saželi trenutno stanje u skupinama A, B, C i D, ne preostaje nam ništa drugo nego vidjeti što se događa u grupama od E do H. Koga ćemo gledati i iduće godine sredinom tjedna, a koga samo vikendima? 

 

Piše: Karlo Plazina

 

Skupina E:

 

Odmah jedna lijepo raspoređena skupina. Nema ama baš nikakvih nepoznanica. Chelsea prvi jer su u međusobnim ogledima bolji od Seville (hvala Olivieru Giroudu), Krasnodar treći jer su u međusobnim ogledima bolji od Rennesa. Zadnje kolo u potpunosti revijalno. Dobro, vrijedi uzeti tri boda barem zbog dodatnih milijunčića od UEFA-e.

 

 

Chelsea 13, Sevilla 10, Krasnodar 4, Rennes 1

 

Zadnje kolo:

Chelsea – Krasnodar

Rennes – Sevilla

 

Skupina F:

 

E, ovdje su stvari ipak nešto zamršenije. Počet ćemo od Zenita. Momčad iz prve jakosne skupine uvjerljivo je zadnja, bez ikakvih šansi za nastavkom natjecanja. Nemaju ni izgleda za barem Europsku ligu. Iznad njih je Club Brugge koji u posljednjem kolu gostuje kod Lazija. Treba im pobjeda i idu u iduću fazu natjecanja. Svi ostali ishodi garantiraju im treće mjesto. Lazio, s druge strane, očito ne smije izgubiti, ali ne bi bilo loše niti upisati tri boda kako bi imali veće šanse biti prvi. Čak i ako osvoje bod, a Borussia izgubi u Rusiji, Lazio ide na prvo mjesto. Dakle, situacija je, barem za Talijane, jasna – ako ostanu neporaženi, idu u osminu finala. Borussia tamo već jest i uz tri boda sigurno će biti prvoplasirani.

 

 

Borussia Dortmund 10, Lazio 9, Club Brugge 7, Zenit 1

 

Zadnje kolo:

Lazio – Club Brugge

Zenit – Borussia D

 

 

Skupina G:

 

Kao što su mnogi i očekivali poslije ždrijeba, skupina G protekla je u potpunoj dominaciji Barcelone i Juventusa. Prvi su dobili svih pet utakmica, drugi su dobili četiri. Logično, jedini poraz upisali su upravo protiv Katalonaca. Ferencvaros i Dinamo Kijev imaju po bod iz međusobnog susreta. U posljednjem kolu Barcelona kod kuće mora izvesti pravo malo čudo da ne budu prvi. Tri ili više golova razlike, odnosno dva gola razlike u slučaju da obje ekipe zabiju. Takvi rezultati trebaju Juventusu. U prijevodu – ako Barcelona izgubi 0:2, onda ostaje prva. Izgube li 1:3 ili 2:4 ili 3:5 ili 0:3 ili 1:4 – Juventus je prvi. Dodatna vrijednost dvoboju Cristiana Ronalda i Lea Messija. Za treće mjesto računica je isto jednostavna – tko dobije, treći je. Završi li neriješenim rezultatom, u Europsku ligu putuje Dinamo Kijev.

 

 

Barcelona 15, Juventus 12, Dinamo Kijev 1, Ferencvaros 1

 

Zadnje kolo:

Barcelona – Juventus
Dinamo Kijev – Ferencvaros

 

Skupina H:

 

Ludnica. Tri momčadi, a to su Manchester United, PSG i Leipzig, na devet bodova. Odmah je jasno da svi kontroliraju svoju sudbinu. Koja god od te tri momčadi dođe do pobjede u posljednjem kolu, ide dalje. Ali sve ostalo je zakomplicirano. Manchester i PSG razmijenili su gostujuće pobjede, ali je PSG na Old Traffordu slavio većom razlikom. PSG i Leipzig razmijenili su domaće pobjede, i to istom razlikom, ali je PSG u Njemačkoj zabio gol, dok Leipzig u Parizu to nije napravio. A onda se treba uzeti u obzir i da je Manchester „petardirao“ Nijemce kod kuće. Na kraju bi se ključnim mogao pokazati poraz Engleza u Turskoj kod Başakşehira. Ako Manchester ne izgubi protiv Leipziga, sigurno su „unutra“. Ako izgube, sigurno ispadaju. Leipzigu će bod biti dovoljan samo ako PSG izgubi. Parižani su, pak, s bodom definitivno u idućoj fazi. Nije kao skupina B, no nije niti daleko.

 

 

Manchester United 9, PSG 9, RB Leipzig 9, Istanbul Başakşehir 3

 

Zadnje kolo:

PSG – Başakşehir
Leipzig – Man Utd