Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Zagreb > Maras udarno na Bandića
maras

Maras udarno na Bandića

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras održao je konferenciju za novinare na kojoj se osvrnuo na onečišćenje zraka u Zagrebu.

 

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras održao je konferenciju za novinare na kojoj se osvrnuo na onečišćenje zraka u Zagrebu, posebno u Dugavama.  Konferencija je održana kod postaje za mjerenje kvalitete zraka u Dugavama gdje je prethodnih nekoliko dana trostruko nadmašena dozvoljena vrijednost lebdećih čestica PM10.

 

Maras je izjavio da je dan ranije „Bandić pozvao sve da duboko udišu zrak, a danas mjerodavne službe pozivaju građane da ne izlaze iz kuća“ nakon što je u Dugavama izmjerena vrijednost od 112,79μg/m3 lebdećih čestica PM10. Loša kvaliteta zraka izmjerena je i na stanicama Zagreb-1 u Ulici grada Vukovara te na okretištu Dubrava.

 

Maras tvrdi kako se za ekstremno lošu kvalitetu zraka ne može kriviti zimu, odnosno grijanje ili promet i fosilna goriva, jer bi u tom slučaju zagađenje bilo više u Vukovarskoj ulici nego na Jakuševcu. Izjavio je kako je glavni uzrok onečišćenja zraka u Novom Zagrebu, ali i u Zagrebu u cjelini, problem odlagališta otpada Jakuševec. Najavio je da će zagrebački SDP u tražiti da se na dnevni red uvrsti rasprava o kvaliteti zraka u Zagrebu. Naglasio je da se na zatvaranje Jakuševca ne može čekati 10 do 12 godina, kako to predlaže Bandić.