Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Glazba > Martin’s Surfers & She Brought Me Gasoline
free

Martin’s Surfers & She Brought Me Gasoline

U srijedu, 21. studenog zagrabi duh country & surf glazbe na odmetničkom besplatnom gigu uz dva odlična domaća benda – She brought me gasolineMartin’s Surfers. Upad se ne naplaćuje, a šank vas grije u Studene dane. 

 

FB event: https://www.facebook.com/events/320880608730757/

 

SHE BROUGHT ME GASOLINE ne dolazi iz Teksasa, nije došao blatnjavih čizama iz močvara Louisiane, oni su naši dečki iz Zagreba koji ostavljaju trag na glazbenoj sceni. No, kad je u pitanju I ista scena van granica Hrvatske, ova se ekipa nema čega sramiti. Bendžo u prvom planu, starinski blues u Americana ambijentu. Bam!

 

Bend je osnovan 2016. godine, kada su članovi tadašnjeg country/blues cover benda „Tragači“, nakon niza nastupa po raznim klubovima i mjestima (Sax, BBF, Praćka, Palach, Točka, Hard Place, Route 66, Retro i dr.), odlučili nastaviti baviti se glazbom kroz autorski rad. U travnju 2016. godine snimaju dupli singl “Pathway” i “Soul Made in China”. Bend čine Kristijan (vokal, benđo, usna harmonika), Žac (gitara), Vjeko (bas) i Markan (bubanj).

 

She Brought Me Gasoline FB: https://goo.gl/o1YUxE

 

MARTIN’S SURFERS, Instrumentalni surf sastav, dostojan nasljednik velikih surf imena poput The Shadowsa, The Bambi Molestersa ili Dicka Dalea, pod čijim su utjecajem ustvari i nastali. Sastav iz Zagreba se formirao u rujnu 2016. godine, a sastoji se od Martina Frančine (gitara), Mladena Stankovića (bubnjevi) i Jože Vrbana (bass i vokal).

 

Dečki su do sada objavili tri video singla – „Surf Off“, „The Outro“ i „Beyond The Sun“, a prvi, za pjesmu „Beyond The Sun“, su snimili upravo u Greenwood studiju. Sav njihov autorski rad se bazira na instrumentalnoj glazbi i spotovima. Za svaku pjesmu pokušavaju osmisliti priču koja bi joj pristajala te na temelju toga nastaju spotovi i nazivi pjesama.

 

Martin’s Surfers FB: https://goo.gl/Hg73yW