Radio Student Najavljuje:
Naslovna > RS Mashup > Mrak-Taritaš: “Ludost nad ludostima”
bandic mrak

Mrak-Taritaš: “Ludost nad ludostima”

Iz Kluba Glasa i HSU-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini  oštro su kritizirali prijedlog Milana Bandića o izgradnji 30 zgrada i davanju stanova na korištenje osobama čiji su objekti oštećeni u potresima. 

 

Piše: Lana Rogić

 

Gradonačelnik Bandić za sjednicu Skupštine 2. veljače predlaže da se na dnevnom redu nađe i izgradnja 30 zgrada na području Klare gdje će smjestiti ljude čiji su objekti stradali u potresima koji su se dogodili tijekom 2020., te će tamo čekati da se njihove nekretnine obnove.

 

Otprilike 80 obitelji živi u kontejnerima zaboravljeni nakon deset mjeseci od potresa, a 23 gradska stana dana su na korištenje. U Hostelu Arena nalazi se trenutno 36 obitelji, to su 102 osobe i 98 samaca. Predsjednica Kluba Glasa i HSU-a  Anka Mrak Taritaš naglasila  je kako se oni tamo  nalaze bez ideje kada će se i što dogoditi te da u Zagrebu nije pomaknuta niti jedna opeka u smislu obnove. Također, ističe kako se ne zna koliko gradonačelnikov prijedlog  košta, o kakvim zgradama se radi i kakva je namjena,  no da se zna tempo kojim gradonačelnik radi kada nešto obeća.

 

Mrak – Taritaš dodala je da je to ludost nad ludostima te da građani nisu krumpiri, kojih se ne može uzeti i stavljati u jednu vrećicu pa ih selit malo tu pa malo tamo. Bandiću je poručila da ako želi pomoći svojim građanima, da donese odluku kojom će Grad financirati ili zamjenske kuće ili rekonstrukciju stanova ili nešto drugo.

 

Glasov gradski zastupnik Stanko Kordić također kritizira Bandićev prijedlog. Kordić smatra da je gradonačelnikov prijedlog predizborno obećanje koje je alibi za nečinjenje te je ocijenio da su s ovakvom vlasti građani prepušteni sami sebi.