Radio Student Najavljuje:
Naslovna > RS Mashup > Nastavak polemike Pupovca i Milanovića
209367

Nastavak polemike Pupovca i Milanovića

Nakon što ga je predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac na Radiju Sarajevo optužio za opasno širenje kulturalnog rasizma, predsjednik Zoran Milanović odgovorio je Pupovcu na Facebooku da prokazuje Hrvatsku sarajevskim i beogradskim medijima, ali šuti kad je u pitanju prokazivanje korupcije u domovini.

 

Piše: Anamarija Šebalj

 

Pupovac posebno ističe zabrinutost Milanovićevim govorom kulturalnog rasizma koji se uočava u komunikaciji prema Bosni i Hercegovini i prema Republici Srbiji.

 

“To je vrlo, vrlo opasno. Mi smo narodi i države koji još nismo zaliječili ratne strahote koje smo prošli u međusobnom ratnom sukobljavanju”, istaknuo je Pupovac.

 

Saborski zastupnik srpske manjine u Hrvatskoj istaknuo je da predsjednik omalovažava sve one s kojima se ne slaže, od žena, predstavnika manjina, gej populacije do susjednih naroda i država te kako je pomogao Milanoviću da postane predsjednik.

 

“Čovjeka poštujem i pomogao sam mu da postane predsjednik, a nakon toga doživljavam ponižavanja i poruke od najcrnjih fašista u Hrvatskoj koji bi me likvidirali, a koji su sad s njim”, ustanovio je Pupovac.

 

Međutim, Milanović Pupovcu nije ostao dužan te mu je odgovorio da si opet diže cijenu na inozemnom tržištu.

 

“Kako mu valuta kod kuće gubi na vrijednosti, putem sarajevskih medija sada po regiji širi svoju ustavobraniteljsku brigu za Hrvatsku. Nije novost da se za sebe cjenka ako treba i na inozemnoj tezgi”, napisao je Milanović.

 

Također, postavio mu je pitanje kad namjerava pokazati korupcijske rabote vlasti u kojoj sjedi. Podsjetimo, sukob između Pupovca i Milanovića traje od subote kada je ga je predsjednik  prozvao za vrijeđanje njegove kandidatkinje za predsjednicu Vrhovnog suda Zlate Đurđević, političku trgovinu i nepoštenje.

 

Premijer Andrej Plenković dao je svoj komentar na Milanovićevo ponašanje.

 

“Predsjednik Republike je pravno poražen. Kada je riječ o političkom aspektu svojevrsnog forsiranja pa i nametanja kandidatkinje silom, protivno zakonu i protivno sustavu javnog poziva, on je i politički ponižen, jer mu je jasno da ne može izabrati kandidatkinju kojoj je on priuštio ovo što joj se dogodilo”, rekao je premijer Plenković.

 

Premijer je dodao kako se može govoriti o Milanovićevoj verbalnoj agresiji te da bi se Milanović trebao ispričati Pupovcu i niz drugih ljudi.

 

Referirajući se na mogućnost opoziva predsjednika Republike Milanovića procijenio je kako nije realno da bude opoziv. Za to treba 101 potpis i to s obzirom na stav „njegovih drugara iz Mosta’ nije realno, to uopće nije bila tema“, dodao je Plenković.