Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Glazba > Nemanja izbacio novi album Cosmic Disco
Foto: Alma Drnovac
Foto: Alma Drnovac

Nemanja izbacio novi album Cosmic Disco

Pulsko-zagrebački bend Nemanja vođen autorom Lukom Šipetićem izbacio svoj drugi album imena Cosmic Disco.

 

Nakon ezoteričnih ritmova “Tarot Funka”, pulsko – zagrebački psych funk kvintet nemanja donosi novo studijsko izdanje “Cosmic Disco” – album nadahnut drevnom “Tibetanskom knjigom mrtvih” i zvucima thai funka, italo disca, chicha cumbie, anatolijskog rock, duba i afrobeata. Album su najavili singlom ” “Dāw Yĕn”, a na njemu se nalazi ukupno devet novih pjesama.

 

 

“Cosmic Disco” napisan je kao glazbeni odgovor na “Tibetansku knjigu mrtvih” te opisuje iskustva koja se događaju nemanji nakon “Tarot Funka” -  u bardu, intervalu između smrti i ponovnog rođenja. Album slavi život onakvim kakvim ga se nemanja sjeća. Nadamo se da ćete i vi, slušajući, sjetiti se vašeg prijelaza – vremena duhovne promjene i preobrazbe. Uostalom, i vi ste sami već puno puta “umrli” i vratili se. Samo se morate sjetiti”, poručuje Luka Šipetić.

 

Foto: Alma Drnovac

Foto: Alma Drnovac

 

nemanja je projekt iza kojeg stoji Luka Šipetić, pulski autor i glazbenik aktivan u bendovima NLV i Para Lele, a njegova glazba je do sada predstavljena na radijskim emisijama posvečenim world i psihodeličnoj glazbi u SAD-u, Kanadi, Turskoj, Cipru, Japanu, Brazilu, Meksiku, Francuskoj, Njemačkoj, Rusiji, Italiji, Australiji i Španjolskoj, a našao se i uključen u epizodi Bandcamp Weekly koja na homepageu Bandcampa promovira nove glazbene nade. Cosmic Disco izdao je YEM label i dostupan je na svim digitalnim servisima.