Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Radio Student > Next you: Zvonimir Dobrović
crni next

Next you: Zvonimir Dobrović

- Kreativnost je ta koja će se morati suočavati s raznim problemima. Ekonomisti ih mogu izračunati, pobrojati ili štogod, ali kreativci su oni koji će na drugi način gledati istu sliku i pokušati je ispraviti – smatra Zvonimir Dobrović iz udruge Domino u razgovoru o umjetnosti i kulturnim politikama u Hrvatskoj. 

 

Next you mreža proizvođača radijskog programa, u svojem je četvrtom izdanju imala tri odlična priloga – razgovor o ideji community radija u suvremenom prostoru, prilog o inkluzivnom zboru Trisomija skopjanskog Kanala 103 te intervju sa Zvonimirom Dobrovićem, umjetničkim direktorom udruge Domino. Cijelu emisiju poslušajte na našem mixcloudu:

 

 

 

Pričajući o kulturi i obrazovanju, Zvonimir Dobrović smatra kako se u njegovih 25 godina rada i iskustva promijenio stav prema umjetnosti u društvu. Zbog manjka adekvatnog obrazovanja, u pogledu šire populacije kultura nerijetko postaje područje uhljebljivanja za ljude koji ne žele raditi. Istina je naravno sasvim suprotna jer se radi o širem fenomenu gdje kulturne politike nisu osigurale poticajno obrazovanje koje nudi alate razumijevanja suvremene umjetnost, kao što nije stvorilo zdravu naviku primjerice čitanja ili odlaska na kulturna događanja.

 

Zvonimir Dobrovic

 

Sljedeće izdanje emisije Next you na programu je u subotu 4. prosinca u 12h!