Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Glazba > Ninos Du Brasil u Močvari
Ninos Du Brasil

Ninos Du Brasil u Močvari

U Močvaru 4.12. dolaze Ninos Du Brasil u organizaciji Žive Muzike & Krlja Ustvari i koncert je dio proslave 18.godina Radio Studenta.

 

Prurient susreće Safri Duo, techno-samba, karnevalski plesni punk, ili, njihovim riječima, “electro-batucada”, samo su neki od praktičnih opisa suludih glazbenih kombinacija ovog dinamičnog dvojca. Ninos Du Brasil izveli su super geografski štos sa imenom, ali zapravo su iz susjedne Italije.

 

Nicolò Fortuni i Nico Vascellari su perkusionisti s pozadinom u performansu, što se itekako očituje u njihovim nevjerojatnim live nastupima obilježenima živim divljanjem s udaraljkama i zabavnom vizualnom komponentom.

 

O spajanju glazbeno teško spojivog, pak, govori i raznolik odabir diskografskih kuća – izvrsni ovogodišnji album ‘Novos Mistérios’ izdan je za kultni Hospital Productions kralja bučne elektronike Dominicka Fernowa (Vatican Shadow, Prurient), a novi singl dom je pronašao na plesnoj etiketi DFA RECORDS Jamesa Murphyja iz LCD Soundsystem. Kad smo već kod cool referenci, Ninosi su pozornicu dijelili s imenima kao što su Merchandise, Fatima Al Qadiri, Mika Vainio, Kangding Ray i drugima.

 

Osvježeni nakon nastupa na moćnom Unsound Festivalu i njihove prve američke turneje, Ninos Du Brasil nas dolaze baciti u trans sa svojim tribalnim kaosom!

 

Uz Ninos Du Brasil nastupaju  Tajga & Tundra DJ dvojac odgovoran za višegodišnji Hladni rat! Na plesnim podijima odlazi korak dalje u zvučni bezdan lišen vokala, plitkih emocija i solo dionica na saksofonu.

 

Nakon suviše pozitivnog live acta, uspostavit će ravnotežu mračnom techno glazbom prokrvljenom najtvrđim eksperimentalnim i industrial utjecajima. A uz pomoć VJ Donnieja, Tajga&Tundra pripremaju i specijalni audio-vizualni interaktivni šou zakazan prije nastupa Ninos Du Brasil. Brutti, sporchi e cattivi.

 

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 40 kn možete kupiti u Rockmarku, Berislavićeva 13. Na dan koncerta koštat će 50 kuna.

 

Koncert je dio proslave 18.godina Radio Studenta! Kužiš? #RS18