Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Radio Student > Nova emisija: Eastern Blocc
eastern

Nova emisija: Eastern Blocc

Eastern Blocc je glazbena emisija Radio Studenta u kojoj slušateljstvo zaranjamo u dubine industrijskog, hladnog postpunk/dark wave/synthpop zvuka kao i njihovih elektronskih izvedenica (revivala). Premijerno izdanje poslušajte u ponedjeljak 16. studenog!

 

Putovanje počinjemo u (post)sovjetskom prostoru i okolici, krajem 70ih, u trenutku kada je punk otkrio svoju emotivniju stranu, a zatim u društvu synthova, gitara, molskih ljestvica i romantike pratimo njegovo odrastanje i ukorijevanje u muziku novijeg doba. Od undergrounda mračnog minimalwavea koji objedinjuje mnoštvo zanimljivih mikrožanrova, do rafiniranijih i nježnijih zvukova synthpopa vodit će nas bendovi poput Molchat Dome, Vox Low, Pleasure Symbols, Kina, Super Besse i mnogih drugih. Kao I svaka druga emisija koja drži do sebe, Eastern Blocc će vam približiti i ponešto teorije na kojoj počivaju ovi cool žanrovi i zvuci , a  usamljenost i weltschmerz povremeno će biti podijeljeni s gostima glazbenicima, i/ili entuzijastima mračnog vala.

 

 

Blok muzyki vostochnogo bloka na Radio Studentu!

 

Žudnju za vašom izgubljenom ili nikad nađenom senzibilnom punk stranom ispunjavaju Lucija Lacković i Marjan Klišanin svakog ponedjeljka od 18h na 100.5FM. Svaki istinski sretan čovjek sretan je i kad sluša darkwave, zato u kalendare ucrtajte ponedjeljak 16. studenog, a dotle zapratite Eastern Blocc na FACEBOOK-u!