Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Knjiški Moljac > Nova tribina u Booksi
Booksa

Nova tribina u Booksi

U sklopu Booksinog ‘Književnog budoara’ danas kreće nova tribina neobičnog naziva ‘Krnja književnost’. Nova tribina povezivat će antropologiju, sociologiju i književnost kroz popularne književne žanrove i popularnu kulturu, nudeći možda čak i njihovu redefiniciju.

Cilj je prikazati neraskidivu vezu između stvarnih okolnosti i knjige te popularne žanrove predstaviti u svjetlosti važnih društvenih i socioloških pitanja.

 

Tribinu Krnja književnost organiziraju Tomislav Augustinčić i Luka Šipetić. Prva u nizu tribina nosi naslov Antropologija budućnosti i cyber kultura, a govorit će prof.dr.sc. Emil Heršak s Katedre za antropologiju zagrebačkog Filozofskog fakulteta i prof. Maja Adžija s iste katedre te prof.dr.sc Krunoslav Nikodem s Odsjeka za sociologiju, također sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta.

 

Ove teme odabrane su zato jer se želi podići svijest ljudi o integraciji raznih ‘proizvođača’ u pop kulturi te se želi propitati dokle seže ideja o budućnosti čovjeka, da li je počela sa Star Trekom ili seže puno dublje? U suvremenom društvu tehnologija se trudi da nadoknadi sve ljudske nedostatke, a mediji da transfomiraju subjektivne želje, emocije i fantazije u idealne proizvode koji postižu veliku vrijednost na tržištu. Stoga se i tema cyber kulture odlično uklapa u ovu priču.