Naslovna > Glazba > Novi album genijalnog King Gizzarda
king gizzard

Novi album genijalnog King Gizzarda

King Gizzard and The Lizard Wizard već su najavili da do kraja 2017. planiraju izbaciti 5 studijskih izdanja. Došao je red na drugi. Oni nisu normalni.

 

Nakon albuma ‘Flying Microtonal Banana’ objavljenog krajem veljače preko Flightless/ ATO/ Heavenly  diskografa, službeni datum drugog od pet albuma, pod imenom ‘Murder Of The Universe’, je 23. lipnja. Album je podijeljen na tri cjeline, koje zatvara ukupno 21 pjesma, a glavna poveznica je krah čovječanstva i smrt svijeta kakvog poznajemo.

 

Murder Of The Universe tracklist:

 

The Tale Of The Altered Beast

The Tale Of The Altered Beast

1. A New World 2. Altered Beats I 3. Alter Me I 4. Altered Best II 5. Alter Me I 6. Altered Beast III 7. Alter Me III 8. Altered Beats IV 9. Life / Death

The Lord Of Lightening Vs. Balrog

The Lord Of Lightening Vs. Balrog

10. Some Context 11. The Reticent Raconteur 12. The Lord Of Lightening 13. The Balrog 14. The Floating Fire 15. The Acrid Corpse

Han- Tyumi And The Murder Of The Universe

Han- Tyumi And The Murder Of The Universe

16. Welcome To An Altered Future 17. Digital Black 18. Han-Tyumi, The Confused Cyborg 19. Soy-Protein Munt Machine 20. Vomit Coffin 21. Murder Of The Universe

 

No to nije kraj njihovoj kreativnoj maniji. Uz glazbu odlučili su izbaciti i 13-minutni film ‘Chapter 3: Han-Tyumi And The Murder Of The Universe’ u režiji Jasona Galea, kojeg s bendom povezuje višegodišnja suradnja, a informacije radi nije loše spomenuti da je surađivao sa bendovima Goat, Mac Demarco, Wolfmother, Saskwatch, The Murlocs… a ono što ga čini jedinstvenim jest moment psihodelične ekstravagance i pretjerivanja u kombinaciji sa erom 70-ih i 80-ih te namjernog trešanja mogućnosti editoringa koje je ipak danas na zavidnoj razini. Osobno mogu reći da je upravo taj trash VHS način produkcije video sadržaja, nešto što ide ruku pod ruku s Gizzardima. Provjerite sami…

 

 

Ovaj album snimili su u Flightless HQ studiju u australskom Melbourneu, a producirao ga je glavni mastermind, pjevač i multi-instrumentalist Stu Mackenzie. Tematsko usmjerenje tekstova je vrlo najbolje na svijetu ;) – pejzaži smrti, propadanja, truleži, postkaotičnih manifestacija ništavila i tako u nedogled sivih i mrtvih tonova stvarnosti i vrhunca života popračeni ljudskim, zvjerskim i demonskim emocijama. Ako volite drogirani prog rock, ovo je bend koji će vas osvojiti.

 

 

U travnju 2015. godine bend je organizirao putujući festival ‘Gizzfest’ koji je odradio turneju Melbourne – Adelaide – Perth – Sydney – Brisbane, a svaki grad je dobio drugačiji line-up bendova predvođen naravno s Gizzardima. Turneja se ponovila i 2016. godine.

 

3

Gizzfest 2015/2016 lineups

Gizzfest 2015/2016 lineups

Melbourne Gizzfest 2015 lineup

2 May (all ages event)

King Gizzard & The Lizard Wizard

Dreamin’ Wild

Love Migrate

Atolls

Sleep Decade

2 May (18+ event)

King Gizzard & The Lizard Wizard

The Murlocs

The Babe Rainbow

Scott & Charlene’s Wedding

Sewerside

Contrast

The Kremlings

Sagamore

The Smb

Crepes

Drunk Mums

Destrends

3 May (18+ event)

King Gizzard & The Lizard Wizard

Dave Graney & The Mistly

Harry Howard & The Nde

The Pink Tiles

Fucking Teeth

Tiny Giants

White Bleaches

Mangelwerzel

Davey Lane

Zig Zag

ORB

The Dead Heir

Adelaide Gizzfest 22 May 2015 lineup

King Gizzard & the Lizard Wizard

Dr Piffle & the Burlap Band

West Thebarton Brothel Party

Glass Skies

Bad//Dreems

Perth Gizzfest 23 May 2015 Lineup

King Gizzard & the Lizard Wizard

Psychedelic Porn Crumpets

Mugwump

Dream Rimmy

Gunns

Hideous Sun Demon

Sam Atkin

Laurel Fixation

Shit Narnia

Aborted Tortoise

Doctopus

Sydney Gizzfest 30 May 2015 lineup

King Gizzard & the Lizard Wizard

The Laurels

The Murlocs

The Babe Rainbow

The Dandelion

Los Tones

I Oh You Dj’s

Yo Grito DJ’s

Blackbear Honeybear DJ’s

Brisbane Gizzfest 31 May 2015 lineup

King Gizzard & the Lizard Wizard

The Murlocs

Babe Rainbow

The Family Jordan

The Furrs

Gizzfest 2016 lineup

King Gizzard & The Lizard Wizard

Pond

White Fence

The Murlocs

Mild High Club

The Babe Rainbow****

Stonefield*

ORB*

Jaala*

Boulevards

Dinner

Hierophants**

Tommy T & The Classical Mishaps**

Spotting**

Cereal Killer**

Greta Now**

School Damage**

Waterfall Person**

Parsnip**

Guided Group Meditation with Dinner**

Emma Russack**

GUM**

Gooby Jim****

Bitch Diesel**

Tim Presley**

Palm Springs**

Crepes**

Stu Mackenzie**

Dreamin’ Wild**

DRUID FLUIDS***

SIAMESE***

*Sydney and Melbourne **Melbourne ***Adelaide ****Brisbane

 

King Gizzard and The Lizard Wizard su:

Stu Mackenzie – vokali, gitara, flauta, sitar, kljave, bas, zurna

Ambrose Kenny Smith – harmonika, kljave, synthevi, vokali, perkusije

Joey Walker – gitara, setar, vokali

Cook Craig – gitara, kljave, bas, vokali

Lucas Skinner – bas gitara

Eric Moore – bubanj, perkusije, theremin

Michael Cavanagh – bubanj, perkusije

 

Diskografija:

Diskografija:

12 Bar Bruise (2012)

Eyes Like the Sky (2013)

Float Along – Fill Your Lungs (2013)

Oddments (2014)

I’m in Your Mind Fuzz (2014)

Quarters! (2015)

Paper Mâché Dream Balloon (2015)

Nonagon Infinity (2016)

Flying Microtonal Banana (2017)

Murder of the Universe (2017)

Sketches of Brunswick East (2017)

Anglesea EP (2011)

Willoughby’s Beach EP (2011)

 

kinggizzard.bandcamp.com

facebook.com/kinggizzardandthelizardwizard

kinggizzardandthelizardwizard.com