Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Glazba > Novi Protomartyr u srpnju
protomartyr

Novi Protomartyr u srpnju

Ultimate Success Today naziv je novog albuma detroitskog benda Protomarty koji na police stiže u petak, 17. srpnja. 

 

Protomartyr je osnovan još 2008. godine, ali prvi album izdaju tek četiri godine nakon. Koncertima, turnejama i festivalima te pripremajući drugi album ostavili su popriličan trag na američku underground scenu, a mnogi su im obećavali sretnu budućnost – među ostalima i veliki Iggy Pop. Prvi pravi uspjeh stiže drugim albumom Under Color of Official Light iz 2014. godine kada bend prvi puta odlazi na cjelovitu europsku turneju kada su posjetili i našu Tvornicu kulture.

 

 

Bendu sada slijedi peti album, drugi za veliku izdavačku kuću Domino records, a popratili su ga sa tri singla. Iako su u zadnje vrijeme malo ispali s radara, prvi od ta tri singla imena Processed by the boys (video niže) skupio je u zadnja tri mjeseca skoro pola milijuna pregleda na youtubeu. Spotovi su im inače umjetnički i kritički osvješteni te govore direktno o američkoj realnosti danas.

 

 

Zanimljivost je i ta, da se pjevač Joe Casey glazbom krenuo baviti u četvrtom desetljeću svojeg života, a svojom poetikom i stavom predstavlja jednog od boljih frontmena američke underground scene, što izdvaja i Adam Savage, pjevač i gitarist Parquet Courtsa.