Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Radio Student > Kulturizacija uz Niku Mihaljevića
kulta isuse

Kulturizacija uz Niku Mihaljevića

Prva ovogodišnja Kulturizacija ugostila je Niku Mihaljevića – umjetnika i dizajnera zaslužnog za projekt on Water Smoke the. Naime, radi se zvučnoj kompoziciji inspiriranoj permutacijskom poezijom Briona Gysina i glazbom hard rock sastava Deep Purple.

 

Kulturizacija je u novu godinu ušla uz kultni i vjerojatno najpoznatiji gitarski rif na svijetu zahvaljujući umjetniku i dizajneru Niki Mihaljeviću kojeg smo ugostili u prvoj ovogodišnjoj emisiji. Niko nam je predstavio svoj projekt pod nazivom on Water Smoke the, zvučnu kompoziciju inspiriranu permutacijskom poezijom Briona Gysina i glazbom hard rock sastava Deep Purple. Instalacija se sastoji od svih mogućih permutacija 12 tonova glavne gitarske dionice pjesme, a budući da postoji 479 001 600 permutacija od kojih svaka traje oko osam sekundi, trajanje kompozicije iznosi 130 godina i 13 dana. Prva javna izvedba započeti će u petak 10. 01. 2020., a završit će u subotu 24. 01. 2150.  Dati ćemo sve od sebe da budemo medij koji će prenijeti završetak izvedbe!

 

Osim zanimljivog gosta, donosimo vam i izvještaj s otvaranja izložbe Ostavi svoj trag u Galeriji VN, malo atmosfere s koncerta MILK-a u Kulturnom centru Mesnička kao i najavu izložbe Odbačeni u Galeriji Šira.

 

Sve to i više reprizno poslušajte na našem mixcloudu niže, a slijedeća Kulturizacija slijedi već u petak, 17.1. u 12:15h, samo na 100,5FM!