šora

Pažnja, open in a new window. PDFIspisE-mail
Ocjena: / 0
LošeOdlično 

radi se o tome da je u montažnoj sobi jučer izbila tuča pa danas pojedinci pjevaju pred dekanom, zbog čega je ovdje tišina pa sam našao vremena za javljanje u bazu Radio Študenta. priznajem da sam osupnut načinom na koji se ovdje rješavaju problemi ali i da sam zadovoljan svojim prvim sudjelovanjem u masovnoj šori. nitko me nije primjetio kako stolicom nasrćem na podvornika koji se nepozvan našao na hodniku kuda sam bježao od gužve pa danas ne odgovaram.

prvi je dekanu išao Uglješa koji je na studije došao iz Zagreba (tamo je bio ispod crte) pa se izvlačio na jučerašnju južinu i nervozu u zraku. stariji gospodin koji obično govori umjesto dekana dok ovaj zuri kroz prozor, rekao mu je neka kupi prnje i tornja se iz dekanata a sutra nek si dođe u referadu po pismeni ukor i ako mu se još jednom tako šta desi da će bit vraga, i još je dodao da mu sunce bezobrazno. Uglješa je izašao blijedo-žuta tona u licu i otišao se napit iz revolta a djevojka mu je još neko vrijeme ridala na hodniku i neutješno revala "Uglješaaaaa" dok ju je tješio onaj nabildani mamlaz i sav mu prisutni muški svijet zavidio jer ta je cura pokazivala naročitu krhkost u tužnim raspoloženjima što je općeprihvaćeno kao prava prilika za ulet. nabildani majmun.

za to je vrijeme svoju priču pred dekanom izlagao Mijo koji na radiju volontira kao dežurni za popunjavanje šihterice kad drugi ne mogu ili ne žele: taj se izvlačio na detalj da mu je Uglješa, nakon što je Peri zveknuo šamarčinu zbog pogrešnog džingla koju je pustio iza "L Dopa", s time da mu je čak eksplicite naglasio da iza "L Dopa" mora ići isključivo džingl sa fleksericom i hilticom - dakle nakon te fliske preko labrnje, Pera je zarevao ko malo dijete a Mijo mu stao u obranu tako što se zalagao za dijalog a ne nasilje. Uglješi je to naravno bilo smiješno pa je i Mijo pobrao bubotak preko njuške i sve u svemu, nakon ta dva pljeskava zvuka kada se dlan sastaje sa tuđim licem, u zraku se stvorila napetost i u montažnu sobu su ušli Ozren, Božo, Božina cura Vera, ona njena za koju nitko nikad ne zna kako se zove ali svi sumnjaju da to troje upražnjavaju trojac, i još jedan šutljiv lik koji je valjda samo došao vidjet što se događa. Ozren je ušao u prostor između Mije i Uglješe dok je Božo je dizao Peru s poda, ove dvije su ostale stajat na dovratku a šutljivi je šutio iza vrata i uopće nije bilo tuče prvi čas. i sad, Mijo kaže, desilo se to da je Ozren (iako neki kažu da nije on nego Mijo) dohvatio Peru zato što je ovaj sasvim slučajno čuo da je Pero njemu rekao da je pederčina a ne Uglješi (debil) i tako je sve krenulo nizbrdo, pri čemu su se i ove dvije koze zakačile jer jedna voli Miju a druga Peru što im je bilo dovoljno da se izgrebu do krvi. cure su kreštale toliko da mi još danas zvoni u glavi, ali drago mi je što sam bio nazočan jer u okršaju nisu brinule oko toga što im ispada iz majica i onih plitkih traperica pa sam se nagledao svakojakih užitaka.

Pero je kod dekana neprestano isticao da je on taj koji je odgovorno dvaput pokušao skipati tu pjesmu od Huskera koja se u loopu vrtila nekih 16 minuta jer se playlista sastojala samo od nje, i da je zbog požrtvovnog protezanja preko pulta usred tuče zaradio nogom u dupe, naslonom stolca u bubreg i da ga je jedna od djevojaka potegnula po mošnjama ali taj detalj su već svi željeli prečuti na koncu njegova izlaganja pa je ispao samo cmoljavi štreber. stariji gospodin koji obično govori umjesto dekana odvratio mu je da se od odgovorna studenta i očekuje požrtvovnost i nek sad tu ne kenja kerefeke. zadnje su ušle Vera i njena frendica i rasplakale se pred vijećem. ono što želim reći jest da je jučerašnji dan bio zanimljiv ali i informativan. nagledao sam se tjelesa u raznim oblicima, miks pult je izdržao Peru i Miju u klinču što je vrijedna informacija a stolicama se oštetio samo tapecirung na jednom mjestu a letjele su preko prostorije i niz stepenice što sve pokazuje da je studio opremljen top of the line opremom. ljudstvo odgovara za budalaštinu što je pohvalno, a i siguran sam da ćemo već do večeras opet kusati ladno Velebitsko u zajedničkim prostorijama radija.

Baner
Baner
Baner