Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Glazba > Objavljeni dobitnici nagrade Milana Mladenovića
AnaCurcin-2048x1363

Objavljeni dobitnici nagrade Milana Mladenovića

Ana Ćurčin & The Changes s pjesmom Tu ovogodišnji su dobitnici nagrade Zadužbine Milana Mladenovića. Zadužbina nagradu organizira već treću godinu zaredom na rođendan svima znanog Mladenovića 21. rujna.

 

Proces je sasvim jednostavan – zainteresirani mladi izvođači šalju svoje pjesme, a potom žiri bez ikakvih podataka osim imena pjesme odlučuje kome uručiti nagradu od 2000 eura. Sudjelovati mogu svi izvođači i bendovi koji dolaze sa prostora bivše Jugoslavije, a jedini je uvjet da je pjesma objavljena između 1. lipnja prethodne i 30. lipnja godine održavanja nagrade. Ovogodišnji žiri je, kao i svake godine sačinjen od etabliranih profesionalaca i stručnjaka. Tako su ove godine u žiriju bili Kiril Džajkovski, Damir Urban, Ivan Fece Firči, Zoran Stajčić i Katarina Epštajn.

 

 

Ovogodišnja dobitnica je Ana Ćurčin i njen bend The Changes sa pjesmom Tu. Njena pjesma najviše se istakla među 179 prijavljenih pjesama, a ovo joj je prvi rad na srpskom jeziku jer je do sada isključivo stvarala na engleskom.

 

Stajčić, novinar portala Ravno do dna izdvojio je svojih 40 favorita ovogodišnje nagrade jer smatra (a mi se slažemo) kako uz svo dužno poštovanje dobitnici Ani Ćurčin i ostali izvođači i finalisti trebaju biti u fokusu kao vrijedni pokretači regionalne scene. Cijelu playlistu slušajte klikom na link.