Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Radio Student > Održan 9. HearMe studenskih radio postaja u Ljubljani!
9. HearME

Održan 9. HearMe studenskih radio postaja u Ljubljani!

Ekipa Radio Studenta u četvrtak 9.siječnja spakirala je kofere i krenula na daleki put do Ljubljane gdje se održao 9. po redu Hear Me. Ovo je ujedno drugi inozemni seminar studentskih radio postaja i emisija, dok je prvi održan u Beogradu prošle godine.

 

Dragi kolege iz Ljubljane ugostili su 13 radijskih postaja i emisija iz Hrvatske i regije: Radio Študent (Ljubljana), Radio Marš (Maribor), Radio Student (Zagreb), Radio Sova (Rijeka), Radio ETFOS (Osijek), emisija Brtva glave (Osijek), Radio StopFM (Split), Radio UNIDU (Dubrovnik), emisija Student nije zapalio žito (Novi Sad), emisija Slušaonica 6 (Beograd), Radio KRŠ (Podgorica), Radio StudentFM (Skopje) te Radio MOF (Skopje).

 

Kroz trodnevno druženje radijski mravi iz regije pokazali su da bratstvo i jedinstvo još uvijek postoji te se upoznali s veličanstvenim bespućima ljubljanskog Radio Študent-a. Prva studenstka radio postaja funkcinira od 1969. godine i to na dva kata na preko 400 metara kvadratnih, s fonotkom od preko 30 tisuća ploča i cd-a i radijskim snagama koje broje 200 suradnika.

 

Kako bi se osnažila pozicija studenstkih radio postaja na medijskoj sceni na posljednjem Hear me seminaru pokrenute su rasprave o udruženju studentskih radio postaja kada je usvojena deklaracija u kojoj je upozoreno na loše stanje studentskih radijskih postaja u Hrvatskoj i regiji. Manjak studentskih radijskih postaja, loša financijska situacija, nedostatak edukativne komponente samo su neki od problema.

 

Kako bi se doskočilo njihovu rješavanju, u Ljubljani je dogovorena suradnja unutar udruženja SWORD (Student Word). Osim zajedničke regionalne jednotjedne emisije, u planu su ljetne škole radijskog novinarstva, te aktivno zajedničko djelovanje na zakonska uređenja koja utječu na rad udruženih postaja, djelovanje kroz zajedničke projekte i sl.

 

Sljedeći jubilarni 10. Hear Me seminar, održat će se u organizaciji zagrebačkog Radio Studenta krajem svibnja. Očekujemo sve vjerne slušatelje i slušateljice da nam se pridruže na seminaru i popratnom programu kojeg brižno priprema ekipa radija koji nije za svakoga!