Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Vijesti > Orešković: Lozančić je moja odluka
tihomir_oreskovic

Orešković: Lozančić je moja odluka

Gostujući u HRT-ovoj emisiji “A sada Vlada” premijer Tihomir Orešković komentirao je “situacije” s Lozančićem i Hasanbegovićem.

 

“Nisam donio odluku, situacija je jasna, odlučit će predsjednica i premijer. Predsjednica ima zakonsko pravo pokrenuti inicijativu, ali ja ću razmatrati, donijet ću odluku kad skupim informacije”, rekao je Orešković, ali nije želio reći kad će odlučiti o sudbini šefa SOA-e. Također nije želio analizirati niti razloge za njegovu smjenu već je samo ponovio kako će sve dobro razmotriti.

 

“Predsjednica i ja smo partneri, ona je po zakonu pokrenula inicijativu, ima to pravo. Predsjednica i ja imamo iste ciljeve, surađivat ćemo zajedno. Ovo je jedna situacija koja će se riješiti”, dodao je.  “Ovo je demokracija, i Petrov i Karamarko imaju svoj stav, ali na kraju ću ja odluku donijeti. Svatko može imati svoj stav i mišljenje”, zaključio je.

 

Orešković je progovorio i o ministru Zlatku Hasanbegoviću, koji je ovih dana jedan od glavnih aktera na sceni nezadovoljstva. 

 

“Ja i Hasanbegović smo često komunicirali, ovi komentari u javnosti su izvan konteksta, on je uvjereni antifašist i povjesničar, mislim da će biti sjajan ministar”, rekao je premijer dodavši da Hasanbegović ima njegovu punu podršku.