Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Slider Homepage > Plenković: Započinjemo novo poglavlje
plenkovic

Plenković: Započinjemo novo poglavlje

Na unutarstranačkim izborima HDZ-a od 208.277 članova stranke glasovalo je, prema prvim neslužbenim rezultatima, 98.209 članova ili 46,83%, objavilo je središnje izborno povjerenstvo HDZ-a.

 

Za Andreja Plenkovića je glasovalo 97.823 članova stranke ili 99,61%, a nevažećih glasova je bilo 336 ili 0,39%. Od 768 izbornih mjesta u Hrvatskoj i 14 u inozemstvu obrađeno 774 izborna mjesta ili 98,97%.

 

Prvo se uvodno obratio general Damir Krstičević. Novi predsjednik HDZ-a preuzima odgovornost i obvezu vratiti nam vjerodostojnost i voditi dosljednu politiku istinske demokršćanske stranke. Očekuju na izbori i nužno je odmah pokrenuti sve stranačke potencijale,. Uvjeren sam da će Plenković okupiti najbolji tim koji će biti sposoban promijeniti negativne trendove i promovirati promjene koji će građanima osigurati život dostojan čovjeka, rekao je Krstičević.

 

“Hvala na podršci i povjerenju koje ste mi u ovako velikom broju iskazali izborom za predsjednika najveće i najvažnije hrvatske političke stranke. Imajući na umu sva postignuća HDZ-a , kao i ozbiljnost aktualnog političkog trenutka, svjestan sam razine odgovornosti i izazova koje preuzimam. Na temelju vizije prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana, HDZ je predvodio uvođenje demokratskog poretka, stjecanje neovisnosti i međunarodnog priznanja. HDZ je dao veliki doprinos pobjedi u obrambenom Domovinskom ratu, zahvaljujući velikoj žrtvi hrvatskih branitelja, o čijim ćemo pravima i obiteljima voditi posebnu brigu. Hrvatska je pod vodstvom HDZ-a provela reforme, pristupila NATO-u i EU-u. Svoje djelovanje HDZ, kao dio obitelji Europske pučke stranke, nastavlja njegujući narodnjačku i demokršćansku baštinu te univerzalna humanistička načela. Na tim povijesnim uporištima i temeljnim vrijednostima danas započinjemo novo poglavlje”, rekao je u prvom obraćanju novi predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.