Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Slider Homepage > Počinje SCool fest
Scool fest

Počinje SCool fest

Od 20. do 28. svibnja održava se SCool fest, sedmodnevni studentski spektakl na čak četiri lokacije u Zagrebu: u Studentskom centru, SD Cvjetno naselje, SD dr. Stjepan Radić i SD Ante Starčević.

 

Festival započinje Radićevim danima 20. svibnja u sklopu kojih će se u Studentskom domu dr. Stjepan Radić proslavititi dan doma. Tom prilikom bit će otvorena izložba fotografija „Stara Sava“ na kojoj će biti prikazane fotografije Studenskog doma Stjepan Radić prije obnove. Nakon svečanosti okupljeni će uživati u glazbenim i plesnim izvedbama folklorne sekcije Zavičajnog kluba hercegovačkih studenata, ženske vokalne skupine “Zvizde”, te studentske himne „De Brevitate Vitae“ u izvedbi Martine Đurđević.

 

Kako bi festival imao i edukativnu notu priprema se i bogat trodnevni obrazovni program od 22. do 24. svibnja u Studentskom domu Cvjetno naselje pod nazivom Edukacijsko naselje. Čekaju vas zanimljive konferencije, paneli i edukativne radionice o poduzetništvu i zapošljavanju mladih te sustavu visokog obrazovanja s brojnim uglednim gostima iz svijeta poduzetništva i obrazovanja.

 

Uz to, priprema se i natjecateljski sportski program u sklopu Studentskih dana sporta koji se održavaju u studentskom naselju Stjepan Radić. Tako će se 26. i 27. svibnja studenti moći natjecati u brojnim disciplinama poput Sveučilišnog futsal kupa, nogometa tri na tri, košarke, skakanja u vreći i beer ponga.

 

Scool fest

 

Neće nedostajati zabave i tuluma pa će se tako u Studentskom centru u Savskoj 25, 25. i 27. svibnja održati veliki open air koncerti u dvorištu SC-a te after partyji na tri floora unutar SC-a. U srijedu 25. svibnja nastupaju Neno Belan i Edo Maajka s početkom u 20h, a u petak 27. svibnja Kino, Kuzma & Shaka Zulu te nekoliko gostiju iznenađenja.

 

Šarijada, najluđi studentski tulum, obilježit će kraj SCool Festa. Mjesto tuluma je ispred studentskog doma Ante Starčević, a vrijeme je 28. i 29. svibnja. Šarijada će započeti u subotu u 14 sati, a trajati do kasnih jutarnjih sati idućeg dana. Osim closing party-ja uz ritmove DJ Benca, posjetitelji će moći uživati u finalnim utakmicama nogometa, košarke i stolnog tenisa, kao i kartaškim igrama.

 

Za sve zainteresirane studente ulaz na svaki dio festivala je besplatan, ali ograničen stoga osigurajte svoje karte preko službene stranice SCool Festa www.scoolfest.com.