Radio Student Najavljuje:
Naslovna > RS Mashup > Posljednji ispraćaj Milana Bandića
HN20210303934746

Posljednji ispraćaj Milana Bandića

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu jučer je održana komemoracija za preminulog gradonačelnika Milana Bandića.

 

Piše: Cvita Tudorović

 

Zbog epidemioloških mjera na njoj je bilo oko 150 uzvanika. Osim obitelji,suradnika  te predstavnika Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga, prisustvovali su i predstavnici političkog i društvenog života, prijatelji, kolege i poznanici.

 

Posljednji ispraćaj održat će se na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoj u 12 sati. Uvest će se i izvanredne odnosno pojačane autobusne linije od Kaptola prema Mirogoju.

 

Posljednji pozdrav gradonačelniku Bandiću uputit će prijatelj i suradnik  Ljubo Jurčić te Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Zagreb koja obnaša dužnost gradonačelnika sve do lokalnih izbora u svibnju.

 

Vjerski obred će predvoditi svećenik mons. Zlatko Koren, a Bandić će biti ispraćen klapom Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“. Klapa će izvesti Bandićeve najdraže skladbe, a to su „Oči u oči“, “Na omiškoj stini“ i “Pod brajde“.

 

Zbog epidemioloških mjera, šef Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Zvonimir Šostar, kazao je kako će biti oko 300 covid redara. Oni će se pobrinuti za red te da su postavljeni stalci sa sredstvom za dezinfekciju. Također, Šostar dodaje da će biti mjesto s maskama ukoliko je netko od uzvanika ne bude imao.

 

Uz prijatelje i suradnike, na sahrani će biti prisutni i visoki dužnosnici: predsjednik Sabora RH Gordan Jandroković, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

 

Predsjednik Republike, Zoran Milanović, nije prisustvovao na komemoraciji zbog službenih obveza, ali potvrdio je kako neće biti prisutan ni na spovodu. Dodaje kako je napravio ono što je jedino bitno, a to je, kako kaže, izjava sućuti obitelji.