Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Kultura > Predavanje Darka Fritza u Greti
darko fritz

Predavanje Darka Fritza u Greti

U Galeriji Greta sutra se održava predavanje Darka Fritza ‘Kulturni i politički kontekst internetske umjetnosti 1990-ih’. Početak je u 12 sati.

 

Umjetnik, istražitelj i samostalni kustos suvremene i medijske umjetnosti Darko Fritz komentirat će kulturni i politički kontekst međunarodne kulturne scene s obzirom na situaciju u Hrvatskoj ’90-ih. Kroz priloge koje je radio kao reporter za emisiju o kulturi Transfer pokušat će pokazati promjenu paradigme prikazivanja medijske umjetnosti u mainstream institucijama suvremene umjetnosti, spajanje političkih aktivista, hakerske zajednice i umjetnika.

 

Darko Fritz je član strukovnih organizacija HDLU, ULUPUH, HZSU i AICA, a od ’80-ih ostvaruje video radove i uživo izvodi audiovizualne kompozicije. Radove predstavlja u galerijama i muzejima te na medijskim, filmskim i video festivalima. Održao je 18 samostalnih i više od stotinu grupnih izložbi diljem svijeta.

 

Predavanje se odvija u sklopu projekta net.cube : Ekonomije virtualnog svijeta koji istražuje širi kontekst internetske umjetnosti i nastoji osigurati uvjete za poticanje domaćeg online stvaralaštva. Organizira ga Centar za dramsku umjetnost.