Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Studentske Vijesti > Premijera projekta “Neopravdani sat”
Neopravdani sat

Premijera projekta “Neopravdani sat”

Dramska skupina Fakulteta političkih znanosti pripremila je novi autorski projekt „Neopravdani sat“ čija će se premijera održati u Kinu Studentskog Centra 20. i 21. svibnja u 20 sati.

 

Projekt je nastao u suradnji Dramske skupine Fakulteta političkih znanosti i GOOD Inicijative, koja se zalaže za kvalitetno uvođenje odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo u odgojno-obrazovni sustav. Dramaturgija predstave nastala je na temelju istraživanja političkih stavova mladih u Republici Hrvatskoj i vodiča za nastavnike u provedbi građanskog odgoja, a otvara pitanje građanske kulture i političkog identiteta mladih.

 

Ispreplitanjem različitih dramskih elemenata, “Neopravdani sat”, ukazuje na nedostatak socijalne kohezije i tolerancije među mladima u Hrvatskoj te se posebno osvrće na pojmove pravednosti i jednakosti šansi. Koja je to sadašnjost s kojom se suočavamo i što nam ostaje od budućnosti samo su neka od pitanja koje ova predstava otvara.

 

Zbog ograničenog broja mjesta potrebno se predbilježiti na fpzg.dramska@gmail.com. U predbilježbama navedite ime, prezime i željeni datum izvedbe.