Radio Student Najavljuje:
Naslovna > RS Mashup > Preminuo zagrebački gradonačelnik
HINA
HINA

Preminuo zagrebački gradonačelnik

U noći sa subote na nedjelju, od posljedica srčanoga udara, preminuo je 66-godšnji zagrebački gradonačelnik, Milan Bandić.

 

Piše: Tonči Gabelić

 

Unatoč naporima medicinske ekipe i hitne pomoći, postupak reanimacije bio je neuspješan. Tijekom dana su se od njega opraštali prijatelji, sugrađani i suradnici. Bandićev odlazak je komentirao pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i sport, Ivica Lovrić, kazavši da je otišao veliki gradonačelnik i dobar čovjek, ali i da će teško biti ponoviti ono što je Bandić radio.

 

„Bandić je živio za Zagreb, usudim se reći, upravo ga je potrošio taj život u kojem je radio danonoćno“, istaknuo je Lovrić te je dodao kako Gradska skupština nastaviti normalno funkcionirati.

 

Od Bandića se oprostila i njegova zamjenica, Jelena Pavičić Vukičević, koja će do lokalnih izbora u petome mjesecu vršiti dužnost zagrebačkog gradonačelnika. Kazala je kako Bandić nije poznavao radni dan ni vrijeme dnevnog, tjednog i godišnjeg odmora.

 

„Punih je 20 godina radio nesebično za ovaj grad. Znam da će kritičari reći da je možda usput učinio neke pogreške, ali, kao što kaže ona biblijska, tko je bez grijeha neka prvi baci kamen. Mislim da takvoga među nama nema“, zaključila je Pavičić Vukičević. Dodala je kako se neće kandidirati za gradonačelnicu na predstojećim izborima.

 

Kroz ukupno šest mandata, Bandić je na čelu hrvatske metropole bio 21 godinu. Komemoracija će se održati sutra u Hrvatskom narodnom kazalištu, a pogreb u srijedu na Mirogoju.