Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Knjiški Moljac > Prikupljanje štiva za poplavljene knjižnice
knjige

Prikupljanje štiva za poplavljene knjižnice

Povodom desete obljetnice postojanja kulturnog portala Kulturpunkt.hr pokrenuta je akcija prikupljanja građe koja nedostaje školskim knjižnicama u Gunji i Račinovcima. Akciju je pokrenula udruga Kurziv kojoj je Kulturpunkt.hr središnji projekt.

 

Naime, za vrijeme svibanjskih poplava u Vukovarsko-srijemskoj županiji prošle godine knjižnice osnovnih škola u već spomenuta dva sela potpuno su uništene. U prošlogodišnjoj akciji koju je organizirala savjetnica za školske knjižnice Veronika Čelić Tica, sakupljeno je dovoljno sredstava za obnovu knjižnica, ali velik broj naslova u lektirnom fondu još uvijek fali.

 

Stoga, do 23. travnja u Multimedijalni institut u Preradovićevoj ili u Književni klub Booksa u Martićevoj možete donijeti: literaturu iz pedagodije, metode, psihologije, sociologije te knjižničarstva, informacijskih znanosti i informatike, stručne, znanstveno popularne i pedagoške časopise, enciklopedije, rječnike, atlase, razne multimedijalne materijale, lektirne naslove nižih razreda te didaktične i društvene igre.

Lucija Lakoš