Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Radio Student > Prva ovosezonska Generalna proba
generalna2

Prva ovosezonska Generalna proba

Nakon duže ljetne stanke, Generalna proba strelovito ulijeće u novu sezonu

 

U prvoj ovosezonskoj emisiji Generalna proba gostovat će redateljica Tamara Damjanović te glumica Lucija Barišić, članovi autorskog tima nove premijere Teatra ITD – predstave Ružni. Predstava je temeljena na dramskom tekstu njemačkog dramatičara Mariusa von Mayenburga. Tekst je slobodno adaptiran u autorski projekt ravnomjerno raspoređen između četiri glumca i spomenute redateljice, koji će nam otvoriti „pitanje pozicije čovjeka unutar korporativne ljestvice te njegove spremnosti da se kroz uspinjanje na njoj odrekne vlastitog identiteta kako bi postigao materijalnu dobrobit“. Dijelit ćemo ulaznice za premijeru 2.5. te reprizne izvedbe od 3. do 5. listopada, s početkom u 20 sati (tj. 21 sat izvedba 5. listopada).

 

U emisiji također najavljujemo predstavu iliti scensku instalaciju „Nachlass – predstave bez likova“, koja će biti postavljena u sklopu Festivala svjetskog kazališta Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Predstava će igrati na lokaciji scenske radionice HNK, a sam projekt predstavit će nam direktor Drame HNK – Ivica Buljan. Za spomenutu predstavu dijelit ćemo dvije besplatne ulaznice za izvedbu 3.10. u 18 sati.

 

Razgovarat ćemo i o prvoj premijeri Zagrebačkog kazališta mladih – specifičnoj izvedbenoj šetnji koja je nastala kao koprodukcija ukrajinske umjetničke organizacije U!ZAHVATI i ZKM-a. Za ovu posebnu šetnju također dijelimo ulaznice, za izvedbe 3. ili 6. 10. u 17 sati.

 

Ovo je samo djelić onoga što vas očekuje u novoj sezoni. Pratite Generalnu probu srijedom u 12:15 na valovima 100,5!