Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Knjiški Moljac > Prvi prozak na vrh jezika
prvi prozak na vrh jezika

Prvi prozak na vrh jezika

Kafić U dvorištu u četvrtak i petak će ugostiti novi književni festival – ‘Prvi prozak na vrh jezika’. Cilj Festivala je promoviranje stvaralaštva te umrežavanje mlađih domaćih i regionalnih autora.

 

Program će započeti dodjelom nagrada ‘Prozak’ (za prozu) i ‘Na vrh jezika’ (za poeziju) za 2014. godinu koje su otišle u ruke Ružice Aščić i Darka Šeparovića. Nagrade će dodijeliti članovi žirija; Kruno Lokotar, Olja Savičević Ivančević i Marko Pogačar, a nakon toga održat će se i promocija prošlogodišnjih dobitnika ovih nagrada – Alena Brleka za zbirku Metakmorfoze te Ive Tkalec za roman 100% društveni uzgoj.

 

Drugi dan Festivala započet će u 19 sati okruglim stolom za kojim će Neven Ušumović, Vladimir Arsenić i Kruno Lokotar raspravljati o temi nagrada za mlade autore, a nakon toga slijedi promocija knjige Željke Horvat Čeč Moramo postati konkretni. Festival se zatvara čitanjem dobitnika nagrada ‘Edo Budiša’ i ‘I.G.Kovačić’ – Bojana Krivokapića i Gorana Čolakhodžića. Za sve željne još zabave tu je i afterparty u Vinylu.