Radio Student Najavljuje:
Naslovna > RS Mashup > Pucnjava na Sveučilištu u Permu
Hina
Hina

Pucnjava na Sveučilištu u Permu

Jedan je student ubio osam ljudi u pucnjavi na Sveučilištu u Permu, gradu na Uralu na istoku Rusije prije nego je ranjen i priveden, priopćilo je u ponedjeljak rusko istražno povjerenstvo.

 

Izvor: Hina

 

“Jedan student je 20. rujna otvorio vatru na ljude oko sebe, kada se nalazio u jednoj od zgrada sveučilišta. Kao posljedica toga osam osoba je poginulo, a više njih je ranjeno. Počinitelj napada je ranjen prilikom uhićenja jer je pružao otpor.”, priopćilo je povjerenstvo. Trenutno se utvrđuje točno stanje na terenu, dodaje se u priopćenju.

 

Neki studenti su, bježući pred pucnjavom, skakali s prozora predavaona na prvom katu, pokazuju video snimke objavljene na društvenim mrežama.

 

 

 

Identitet napadača je poznat, ali nije još objavljen. Poznato je samo da je student, a navodno motiv napada nije ni religijski ni politički. Pucnjave u školama i na fakultetima su u Rusiji, gdje je na snazi stroga kontrola oružja, bile rijetka pojava, ali posljednjih godina su se zaredale. Predsjednik Vladimir Putin je u više navrata osudio taj fenomen koji dolazi iz SAD-a, kao “izopačenu” posljedicu globalizacije.

 

U svibnju ove godine jedan je 19-godišnji mladić otvorio vatru u svojoj bivšoj školi u Kazanu, u Tatarstanu, i ubio devet osoba.