Radio Student Najavljuje:
Naslovna > RS Mashup > Pupovac u Banja Luci
Izvor: Hina
Izvor: Hina

Pupovac u Banja Luci

Srpsko narodno vijeće i Zajedničko vijeće općina Vukovar održali su zajedničku sjednicu u Vukovaru povodom obljetnice Mirne reintegracije istočne Slavonije, Baranje i zapadnog  Srijema te međunarodnog priznanja Hrvatske. Ovaj događaj postao je press konferencija za predsjednika Srpskog narodnog vijeća Milorada Pupovca.

 

Piše: Gabriela Macukić

 

Milorad Pupovac je komentirao svoj odlazak u Banja Luku povodom obilježavanja dana entiteta Republike Srpske kojeg je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim.

 

“Ne žalim što sam išao na akademiju obilježavanja dana RS-a jer ništa u mojim namjerama nije bilo da bih trebao žaliti. Moje prisustvo nije imalo politički karakter niti karakter slaganja ili neslaganja s ljudima koji vode žestoke polemike o tome kako bi trebala biti ustrojena BiH. Moje prisustvo kao predsjednika SNV-a je prije svega bilo povezano sa suradnjom s institucijama RS-a”, kazao je Pupovac.

 

O ustavnosti tog događaja Pupovac je izjavio kako se “U BiH se vode rasprave o tome što je ustavno, a što nije, mi se u te rasprave nismo uplitali. Tamo se vode ozbiljne rasprave o tome kakva sudbina je BiH. Mi smatramo da BiH treba biti zemlja mira”, nadodao je kako oni ne svađaju narode u BiH te kako ni prema jednom nemaju dvostruka mjerila.

 

S obzirom na to da je član vladajuće koalicije smatra kako ovim posjetom nije naštetio Vladi „Nisam išao kao član vladajuće koalicije, neovisno što imam i šešir predsjednika SDSS-a. Taj šešir sam ostavio u Zagrebu, išao sam kao predsjednik SNV-a, organizacije koja surađuje s tijelima Vlade RS-a po humanitarnim i kulturnim pitanjima“