Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Radio Student > Radio Borba: cjepiva i glazbenici
komba

Radio Borba: cjepiva i glazbenici

Za pretposljednje izdanje pred raspust Bojan i Luka, urednici emisije Radio Borba odlučili su obraditi dvije goruće teme – dostupnost i problematika cjepiva, u čemu im je pomogla Snježana Ivčić (BRID) te otežan rad i život glazbenika u pandemiji uz Saru Renar.

 

Emisija se bavi vrlo aktualnim pitanjima, a to su: iščekivanje cjepiva protiv korone,, tj. problematiziranju cjepiva i cijepljenja uopće kao javnog dobra, kao i globalnih zdravstvenih sustava, o čemu smo, u kontekstu europske građanske inicijative Pravo na lijek / Right2Cure, razgovarali s doktoricom zdravstvenih politika Snježanom Ivčić iz Baze za radničku inicijativu i demokratizaciju (BRID). Ostatak emisije posvećen je drugoj gošći, glazbenici i arhitektici Sari Renar koja je podijelila s nama pojedinosti o uvjetima u kojima glazbenici tijekom pandemije rade. Kao što nam je otkrila u emisiji, Sara već godinama živi od glazbe, ali pravi izazov došao je s pandemijom, kada je preko noći jedna polovica njenog glazbenog djelovanja izbrisana.

 

 

Citirali smo i natuknicu pojma Isplativost, iz Leksikona tranzicije sveučilišnog profesora Hajrudina Hromadžića kojeg objavljuje tjednik Novosti. Emisiju su uredili Bojan i Luka, vodio Bojan, a realizirao Lucian.