Radio Student Najavljuje:
Naslovna > RS Mashup

RS Mashup

Milanović vs Banožić

Izvor: Hina

- Poštovani gospodine predsjedniče Vlade, nakon što sam dobio zapisnike Inspektorata obrane od 10. siječnja 2022. godine, odlučio sam Vam se obratiti i još jednom Vas upozoriti na neprihvatljivo i po Oružane snage Republike Hrvatske štetno postupanje Vašeg ministra obrane Marija Banožića.

Pročitaj »

Vlada u borbi protiv poskupljenja

Izvor: Hina

Cijene energenata ne prestaju rasti, a velik dio građana već sada jedva spaja kraj s krajem. Uz velika poskupljenja hrane i goriva, slijedi poskupljenje plina i struje. Trenutna inflacija bila je tema sjednice Hrvatskog sabora gdje su premijer Andrej Plenković i predsjednik sabora Gordan Jandroković najavili pripremu vladinih paketa pomoći onima najviše pogođenima.

Pročitaj »

Započelo proljetno zasjedanje Sabora

Početak 10. sjednice Hrvatskoga sabora

Nakon jednomjesečne stanke Hrvastki sabor započeo je proljetno zasjedanje i 10. Sjednicu. Na sjednici su saborski zastupnici postavljali pitanja premijeru Andreju Plenkoviću i ministrima. Na zasjedanju su najglasniji bili oporbenjaci.

Pročitaj »

K0mikaze i strip u Hrvatskoj

STRIP-ALBUM-KOMIKAZE-BROJ-20_2021_014

U jutarnji program kod Tea, sletila je Ivana Armanini povodom 20. izdanja godišnjeg strip albuma K0mikaze. O stripu kao umjetnosti te o strip kulturi u Hrvatskoj otkrila nam je  iskusna ilustratorica, strip crtačica i pokretačica internacionalne platforme za nezavisne stripove.

Pročitaj »

Sindikalne akcije u Holdingu

zagrebački holding

Plan uprave Holdinga da otpusti 544 radnika sindikati su vrlo brzo odbacili. Zamjeraju upravi da žele otpuštati bez jasnog plana razvoja, a zagrebačkog gradonačelnika prozivaju da je prekršio dano im obećanje da neće biti otkaza, piše Jutarnji list. Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel najavio da će biti sindikalnih akcija.

Pročitaj »

Pupovac u Banja Luci

Izvor: Hina

Srpsko narodno vijeće i Zajedničko vijeće općina Vukovar održali su zajedničku sjednicu u Vukovaru povodom obljetnice Mirne reintegracije istočne Slavonije, Baranje i zapadnog  Srijema te međunarodnog priznanja Hrvatske. Ovaj događaj postao je press konferencija za predsjednika Srpskog narodnog vijeća Milorada Pupovca.

Pročitaj »

Nova: James Webb

271723414_632157001569330_4503752417146005035_n

Spektakularan pothvat svoj vrhunac doživio je simbolično na Božić kada je lansiran satelit James Webb. Smatramo ga jednim od najvećih znanstvenih postignuća ove generacije jer će nam omogućiti uvid u daleku prošlost te unaprijediti naše razumijevanje svemira kao takvog.

Pročitaj »