Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Vijesti > Sabor ponovno zasjeda
sabor

Sabor ponovno zasjeda

Nakon mjesec dana odmora, saborski zastupnici vratili se na svoje radno mjesto na kojemu će biti sve do travnja. Sjednica je počela uobičajenim aktualnim prijepodnevom. Premijeru Andreju Plenkoviću i njegovim ministrima pitanja su postavljali 40 zastupnika.

 

Poslijepodne, našeg premijera Plenkovića očekuje i rasprava o opozivu ministrice Blaženke Divjak. Mostov Nikola Grmoja kazao je kako će zanimljivije biti vidjeti kako će se odrediti premijerovi protivnici stranke. Prije rasprave o povjerenju ministrice, Sabor će raspravljati i o izvješću o sastancima europskog vijeća održanima u prošloj godini.

 

Međutim, to nije jedini problem kojeg premijer ima. Sve više i više HDZ-ovaca priča o unutarstranačkim izborima. HDZ-ov saborski zastupnik Stevo Culej nadovezao se na komentar Ivana Penave. Podsjetimo, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava naglasio je kako mu se ne sviđa smjer u kojem ide Andrej Plenković te da je još motiviraniji za izbore u HDZ-u. Na pitanje što misli je li HDZ pod Plenkovićem ide u dobrom smjeru, Culej je rekao: „Ja trenutno puno toga mislim što nije za kamere i doći će vrijeme kad ću reći sve što mislim.“ Dodao je kako je on inače pomalo perfekcionist u nekim stvarima pa ga puno sitnih stvari smeta.

 

HDZ-ov zastupnik Miro Kovač je u Saboru komentirao stanje i previranja u stranci.Istaknuo je i kako imaju statut svoje stranke koji je jasan i treba ga poštivati. Njegovo nepoštovanje značilo bi raditi protiv interesa HDZ-a, što po njemu ne dolazi u obzir. Dodao je da nema nikakvih ambicija kad je u pitanju kandidatura za neku funkciju unutar HDZ-a, a koga će podržati na unutarstranačkim izborima također nije htio otkriti.

 

Što se tiče Ministrice Divjak, HNS-ov Ivan Vrdoljak rekao je kako je zahtjev oporbe za raspravu o njenom opozivu politikanski.