Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Kolumne > Savjetovanje o radničkim pravima
Zoom savjetovanje_cover

Savjetovanje o radničkim pravima

Tražiš posao i nadaš se da ćeš uskoro zasnovati radni odnos? Želiš znati što te smiju pitati na razgovoru za posao i što bi ti njih trebao_la pitati ili tražiti prije nego što potpišeš ugovor?

 

Zaposlen_a si na određeno vrijeme ili na nekom još čudnijem obliku ugovora i zanima te kakva točno radnička prava imaš? Smije li ti poslodavac uskratiti neko pravo koje daje kolegama koji su zaposleni za stalno?

 

Borba za svoja radnička prava započinje informiranjem o pravima koja nam jamči zakon, kao i načinima kako ih možemo ostvariti ili još poboljšati u praksi.

 

  • Što su radnička prava i kako ih ostvariti?
  • Kakve povrede prava se događaju u praksi?
  • Kakva prava imaju zaposleni na određeno vrijeme?
  • Kako spriječiti nepravedna ponašanja od strane poslodavca?
  • Kako zauzeti pravilni stav u zaštiti svojih prava kada tražite svoj prvi (pravi) posao?
  • Što radnici mogu poduzeti da poboljšaju radnička prava u svojoj radnoj sredini?

 

U glavi ti se vrte pitanja o ovim temama, a ne znaš kome ih postaviti?

 

Savez samostalnih sindikata Hrvatske organizira savjetovanje „Što trebaš znati o radničkim pravima“, u srijedu, 14. travnja 2021., 17:00-18:15 preko aplikacije ZOOM.

 

Na savjetovanju će govoriti i na pitanja sudionika odgovarati:

 

  • Nediljka Junaković, stručna suradnica za edukaciju i mlade (SSSH)
  • Slobodan Kapor, pravni povjerenik (SSSH)

 

Savjetovanje je namijenjeno mladim radnicima i radnicama, studentima i studenticama, onima koji tek traže posao, zaposlenima na određeno vrijeme ili putem drugih neobičnih oblika ugovora, kao i svima koji žele saznati više o svojim radničkim pravima i kako se izboriti za bolja prava i uvjete rada.

 

Savjetovanje se održava u okviru projekta „Rad po mjeri čovjeka“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj savjetovanja isključiva je odgovornost Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

 

Svi prijavljeni sudionici dobit će link i lozinku s kojom će se moći priključiti ZOOM savjetovanju, kao i tehničke upute za korištenje aplikacije ZOOM. Potvrda sudjelovanja i navedene informacije bit će poslane najkasnije jedan dan prije održavanja.

 

Prijava za sudjelovanje može se ispuniti klikom na FORMULAR.

 

RAD PO MJERIRIRI

 

Savez samostalnih sindikata Hrvatske okuplja više od 100.000 radnika sindikalno organiziranih u 20-ak sindikata privatnog i javnog sektora. Naša je misija štititi i unapređivati radnička prava svojih članova i članica, kao i svih radnica i radnika. To činimo kroz dijalog, aktivizam i zagovaranje. Naša je vizija rad po mjeri čovjeka, a naše vrijednosti su pravednost, jednakost, solidarnost i zajedništvo. SSSH je član Europske konfederacije sindikata (ETUC) i Međunarodne konfederacije sindikata (ITUC).