Naslovna > Glazba > Shabazz Palaces u KSET-u
Shabazz Palaces

Shabazz Palaces u KSET-u

U srijedu 18.10. ZEZ u suradnji s Trikovi i Klišeji premijerno u KSET dovode eksperimentalni hip-hop duo Shabazz Palaces. 

Trikovi i klišeji i Zavod za eksperimentalni zvuk 18. listopada u KSET premijerno dovode eksperimentalni hip-hop duo Shabazz Palaces.

 

Shabazz Palaces su eksperimentalni jazz/hip-hop duo iz Seattlea. Izdaju za legendarni Sub Pop Records, a duo čine Ishmael Butler a.k.a. Palaceer Lazaro, član kultne jazz/rap grupe Digable Planets, i multi-instrumentalist Tendai Baba Maraire. Njihovo afro sci-fi stvaralaštvo kali se i kao dio umjetničkog kolektiva astralnih putnika Black Constellation. Pomaknuti zvuk servirali su i u prikladnom društvu Flying Lotusa, Thundercata, Juliana Casablancasa, Battlesa

 

Iza sebe ima četiri kritički odlično prihvaćena albuma: “Black Up”(2011.), “Lese Majesty” (2014.), “Quazarz: Born on a Gangster Star” (2017.) i “Quazarz vs. The Jealous Machines” (2017.). Aktualna dva albuma „monozigotsko“ su izdanje na temu ljudskog odnosa s uređajima kroz oči Quazarza, vanzemaljskog bića u dodiru s civilizacijom Amurderce. „Born on a Gangster Star“ pokazuje svježi lo-fi pop senzibilitet, dok je bratski album više okrenut slobodnoj formi, spoken wordu i razlivenim beatovima.

 

Ovi šamani žive u svijetu koji formu ne poznaje i gdje disonatni tonovi grade apstraktnu zvučnu sliku koja vas u jednom momentu umiruje, a u drugom već agresivno napada. Pokušat ćemo se othrvati simboličkom rasapu stvarnosti kakvu poznajemo odlaskom na Quazarz! Putovanje će biti zajebano i neponovljivo.

 

“And so we shine a light on the fake.”

Ulaznice za koncert moći će se nabaviti u pretprodaji od ponedjeljka 11.9. samo u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) po cijeni od 75kn, a na dan će koštati 90 kn. Ulaz se otvara u 20h, a detalji o satnici i pretprodaji u KSET-u bit će objavljeni na Facebook eventu.

 

Facebook Event https://www.facebook.com/events/1939043512974709/

Bandcamp https://shabazzpalaces.bandcamp.com/

 

Bojan Stilin za Tportal.hr o njihovom koncertu u Kino Šiška prije dvije godine:

„Ovakva spontanost utjecala je i na više stotina prisutnih, nabijenih i stisnutih uz Shabazzovu instrumentalnu skalameriju isturenu u prednji dio stejdža, pa je atmosfera gotovo dva sata bila na ivici kuhanja. Proključalo je na zaključnoj ‘An Echo from the Hosts that Professes Infinitum’, koja je na najljepši način sublimirala koncert – od glasnog preko plesnog do tihog.“
http://bit.ly/2wm5gGI

 

Program je djelomično financiran od strane HDS ZAMP-a, grada Zagreba i Ministarstva kulture.

 

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).