Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Sport > Shiffrin slavila na Sljemenu
Mikaela Shiffrin

Shiffrin slavila na Sljemenu

Mlada Mikaela Shiffrin pobjednica je 10. izdanja Snježne kraljice na Sljemenu, što znači da je obranila naslov iz 2013. godine (2014. utrka nije održana).

 

To joj je treća pobjeda sezone, a do nje je došla s prednošću od čak 1,68 minuta ispred drugoplasirane Kathrin Zettel. Ovo je mladoj Amerikanki 12. pobjeda u Svjetskom kupu, a 11. u slalomu.

 

Zettel je u zadnja dva nastupa na Sljemenu bila neuspješna, završavala je bez plasmana, a 2011. godine je bila sedma. Izjednačila je svoj rezultat iz 2010. godine, kada je bila druga. Treće mjesto zauzela je danas Norvežanka Nina Loeseth (+2,79). Vodeća skijašica u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Slovenka Tina Maze osvojila je peto mjesto (+3.50).

 

Još uvijek vodeća u poretku slaloma Šveđanka Frida Hansdotter je zauzela četvrto mjesto, ali sve bolja Shiffrin joj se sada primaknula na samo bod zaostatka.

 

Hrvatska je imala četiri predstavnice, ali niti jedna nije izborila drugu vožnju. Samo je 18-godišnja Saša Tršinski, koja je imala startni broj 65, uspjela završiti prvu utrku, zauzevši 41. mjesto (+7.04), što nije bilo dovoljno za plasman u drugu vožnju u koju ide 30 najboljih.

 

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Tina Maze sa 777 bodova, a slijedi ju Mikaela Shiffrin sa 545 bodova. Treća je Austrijanka Anna Fenniger sa 487, a četvrta njezina sunarodnjakinja Kathrin Zettel s 418 bodova.

 

IZVOR: HRT