Radio Student Najavljuje:
Naslovna > RS Mashup > Sindikat stao u obranu radnika Pletera
pleter

Sindikat stao u obranu radnika Pletera

Mediji krivo izvjestili o radu udruge Pleter, a sindikat prozvao njihovog čelnika što nije stao u obranu radnika.

 

Piše: Lana Rogić

 

Iz Sindikata djelatnika u vojsci i državnim službama prozvali su predsjednika Uprave društva što nije odmah reagirao na tvrdnje da se “Pleter” pojavio u Petrinji tek dva tjedna nakon potresa. Iz sindikata su izvjestili  da zaposlenici Pletera od prvog dana potresa pripremaju obroke za sve korisnike koji su se tih dana našli u prostoru vojarne u Petrinji.

 

“Pleter je već na sam dan potresa u utorak navečer, odnosno od srijede ujutro počeo pripremati obroke u vojarni za potrebe vojske i civile, među kojima su bili i ljudi koji su bili smješteni u domu za starije, a bili su na privremenom smještaju u vojarni”, izjavili su iz sindikata djelatnika u vojci i državnim službama.

 

Sindikat smatra neprimjerenim da odmah nakon prozivki iz medija predsjednik uprave društva nije stao u obranu ponajprije vrijednih zaposlenika i na primjeren način iskomunicirao i izvjestio javnost što rade i gdje mu se nalaze djelatnici.

 

Također, sindikat je zatražio usvajanje odluke društva o novčanom nagrađivanju i slobodnim danima zaposlenicima koji su sudjelovali u prehrani korisnika sa područja pogođenim katastrofalnim potresom u izvanrednim i ekstremnim radnim uvjetima vodeći se primjerom drugih poslodavaca i sličnih odluka.