Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Studentske Vijesti > Širi se Sveučilište u Dubrovniku
Sveučilište u Dubrovniku

Širi se Sveučilište u Dubrovniku

Sveučilište u Dubrovniku dobiva smještaj za više od 500 studenata.

 

Naime, na Sveučilišnom kampusu Sveučilišta u Dubrovniku u srijedu, 6. srpnja, održano je svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Kompleks studentskoga doma Sveučilišta u Dubrovniku.

 

Završetkom ovog projekta smještaj će u studentskom domu ostvariti 503 studenta. Onima u nepovoljnom položaju namijenjeno je 295 ležajeva, uključujući i pet jednokrevetnih soba prilagođenih studentima s teškoćama. U okviru projekta izgradit će se i studentski restoran koji će dnevno pripremati 2000 obroka, multifunkcionalni prostor za zajednički rad i druženje studenata te će osigurati prostor za osnovnu medicinsku skrb.

 

“Izgradnjom studentskog doma osigurat će se odgovarajući standard za više od 500 studenata iz Dubrovačko-neretvanske županije koji ne žive u Dubrovniku. Sveučilište će ovim projektom osigurati niže cijene smještaja i prehranu u studentskom restoranu, što će brojnim maturantima iz ove županije omogućiti pristup visokom obrazovanju”, rekao je ministar Tomislav Tolušić.

 

Ukupna je vrijednost projekta 201 122 675 kuna, a bespovratna sredstva iz Europske unije dodijeljena su u iznosu od 150 900 000 kuna. Svečanom potpisivanju prisustvovali su ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric te rektorica Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah.