Radio Student Najavljuje:
Naslovna > RS Mashup > Spursi odbacili Šamanića
sham

Spursi odbacili Šamanića

Iako izabran kao prvi pick prije dvije godine, San Antonio Spursi odlučili su dati otkaz talentiranom 21-godišnjem reprezentativcu Luki Šamaniću. Očito je da Šamanić nije ispunio očekivanja kluba i navijača.

 

Piše: Ivan Kolar

 

Trener Spursa Gregg Popovich kazao je za lokalnu medijsku kuću kako mu je to bila jedna od težih odluka, ali nada se kako će se Luka ipak snaći i ostati u NBA-u. Od 2019. Šamanić je za Spurse odigrao 36 utakmica s prosjekom od 3,8 koševa i 2,2 koša. Pogledajte highlightse njegove posljednje utakmice za Spurse protiv Orlanda.

 

 

Za mišljenje pitali smo novinara i urednika košarkaške stranice Dvokorak, Emira Fuluriju: “Na prvu ruku vijest o otkazu Šamaniću bila je iznenađujuća jer se po ničemu nije moglo naslutiti da se tako nešto sprema. No, činjenica je da San Antonio ima previše igrača na rosteru i da se Gregg Popovich morao riješiti nekoga, a Šamanić je ipak bio logičan izbor. Hrvatski košarkaš nije pokazao neki veliki napredak u ove dvije godine koliko je bio u NBA ligi, a iako nije ni imao previše prilike u Spursima, momčadi očekuju od takvih igrača da bude dominantan u G-ligi i Ljetnoj ligi. Iako je Šamanić bio dobar u G-ligi, nije to bila ta razina kojom bi pokazao da će jednom imati ulogu i u NBA ligi”.

 

Šamanić je još kao tinejdžer zadivio mnoge svojim nastupima za B-momčad Barcelone, a potom je potpisao profesionalni ugovor za slovensku Olimpiju. Nedugo potom prijavljen je na draft i kao perspektivan talent bio je 19. izbor.

 

“Uglavnom, šteta da se to dogodilo, ali možda je ovaj otkaz i dobra stvar za Šamanića jer se on nalazi u formativnim godinama u kojima mu je važno da što više igra kako bi do kraja razvio svoj potencijal. Nadam se da neće ostati u Americi i pokušavati naći novi NBA angažman. Europska košarka za sada djeluje kao odličan izbor za njega, a ako iskoči u tim okvirima, lako će se vratiti u NBA. Pokušao je, trebao je to napraviti, nije išlo, idemo dalje.” – zaključuje Fulurija.