Radio Student Najavljuje:
Naslovna > RS Mashup > Stara zamjenica nova profesorica
Konferencija za medije Stožera civilne zaštite Grada Zagreba

Stara zamjenica nova profesorica

Zamjenica gradonačelnika Milana Bandića Jelena Pavičić Vukičević, koja je nakon njegove smrti ostala privremeno obnašati dužnost gradonačelnice Zagreba, pokušava postati docentica na zagrebačkom Kineziološkom fakultetu, prenose mediji.

 

Piše: Antonela Šaponja

 

Dan nakon što je Bandić preminuo, Pavičić – Vukičević je potvrdila da se ne planira kandidirati za gradonačelnicu te se htjela povući iz politike i preseliti u Švedsku.

 

„Ja sam svoju političku karijeru vezala uz karijeru Milana Bandića i mislim da sam na taj način dala i odgovor da ne razmišljam o kandidaturi“, objasnila je.

 

Ipak, kandidirala se za gradonačelnicu i osvojila tek 11,14 posto glasova na prvom krugu izbora. S obzirom na izborni poraz, Pavičić Vukičević sada pokušava pronaći bolji posao i to na fakultetu.

 

U intervjuu za Gloria.hr rekla je da ima doktorat iz područja pedagogije i zadnjih šest godina drži seminarsku nastavu na zagrebačkom Filozofskom i Kineziološkom fakultetu, a sada je stekla uvjete za izbor u nastavno zvanje docenta.

 

Kako piše u službenoj obavijesti Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u srijedu, 2. lipnja, ima nastupno predavanje za izbor u znanstveno-nastavno zvanje docenta. Omogućuje joj to doktorat pedagogije iz 2018. godine a temi ‘Kurikulumsko oblikovanje europskih vrijednosti u obveznom obrazovanju’, a mentorirao ju je nekadašnji dekan Filozofskog fakulteta, Vlatko Previšić.

 

Na prijedlog rektora zagrebačkog Sveučilišta Damira Borasa, Previšić je postao profesor emeritus. Sam Bandić bio je u postupku dobivanja počasnog doktorata, no postupak nikada nije zaključen.

 

Postupkom dobivanja zvanja docentice, bit će biti i nositeljica kolegija Pedagogija i Didaktika na KIF-u, usprkos temi  koja se tiče razvoja kurikuluma i međunarodne pedagogije na koju je doktorirala.

 

Novinari sa portala Srednja.hr pitali su upravu KIF-a hoće li Pavičić Vukičević, uz zvanje docentice, dobiti i posao, no do zaključenja članka nisu odgovorili.