Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Studentske Vijesti > Stipendija za studente roditelje
Happy group of students

Stipendija za studente roditelje

Inicijativa Hrvatska može bolje je raspisala natječaj za dodjelu jedne stipendije studentu ili studentici, roditelju malog djeteta.

 

Radi se o stipendiji  u iznosu od 1.200,00 kn mjesečno koja će se dodijeljivati tijekom 10 mjeseci akademske godine 2016./2017. (počevši s listopadom 2016. godine).

 

Inicijativa na taj način želi pomoći roditeljima s malom djecom, koji su, usprkos okolnostima, nastavili školovanje i prepoznali njegovu važnost, kao i skrenuti pozornost na važnost socijalne dimenzije obrazovne politike.

 

Na natječaj se mogu prijaviti roditelji do navršene 27. godine života, redovni studenti najavnom učilištu u Republici Hrvatskoj, koji ne primaju drugu stipendiju iz bilo kojeg tuzemnog ili inozemnog izvora. Stipendija će se dodijeliti na temelju prosjeka ocjena zadnje dvije godine u odnosu na prosjek studija. Dodatni bodovi mogu se ostvariti studira li student/ica izvan mjesta prebivališta, ako jeaktivan/na u zajednici te ukoliko joj/mu je partner/ica student.

 

Obrazac za prijavu za stipendiju možete pronaći ovdje. Natječaj je otvoren do 20. srpnja, a rezultati će biti objavljeni 1. rujna 2016. godine.