Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Emisije > Strah od slobode (S.O.S)
Strah od slobode (S.O.S)

Strah od slobode (S.O.S)

Četvrtkom od 17:10

 

Oralnom obradom E-točaka naše civilizacije emisija nastoji rasplamsati zaboravljen osjećaj radosti života i ukloniti uzroke frigidnog odnosa ljudi prema Prirodi i impotencije naše civilizacije pri pokušajima penetracije prema dubljim uzrocima krize.

Analizom raznih područja interesa ljudi, kao što  su ekologija, edukacija, etika, energetika,ekonomija, evolucija, erotika i aktualnih događaja, ukazujući na njihovu isprepletenost, emisija nastoji usporiti rasipanje intelektualne i fizičke budućnosti u cilju što duže vožnje ljudske vrste na evolucijskom brodu.

 

Kroz ozbiljne priloge i zafrkanciju upoznaje vas s ekološkim i socijalnim granicama rasta. Nudi argumentaciju u prilog očuvanja javnih i zajedničkih dobara. Kritikom postojećeg stanja i pružanjem uvida u vrijednosne alternative potiče bijeg od osjećaja straha, srdžbe, mržnje, zavisti, tjeskobe i inferiornosti. Nudi razloge za promjenu mehanicističkog u holistički pristup E točkama u cilju dostizanja više razine ispunjenosti i užitka tijekom kratkog bivstvovanja na ovom svijetu.

 

Ukratko, iz gomila otpada, nataloženog ekonomskim redukcionizmom, nastoji iskopati dijelove mozaika života i sklopiti ih u cjelovitu sliku.

 

Strah od slobode by Radio Student 100.5mhz on Mixcloud

Uređuju i vode
  • Robert Faber
  • Ana Kuzmanić
  • Suzana Dobrić