Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Vijesti > Štromar potvrdio smjenu Žunića
žunić

Štromar potvrdio smjenu Žunića

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar potvrdio je da će smijeniti direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Krešimira Žunića zbog kupnje stana iz programa Agencije, rekavši da je to gotova stvar.

 

Državna Agencija za promet i posredovanje nekretninama u Zadru je 2019. izgradila POS-ove stanove da pomogne obiteljima koje bi po nižim cijenama mogle riješiti stambeno pitanje. Viši direktor APN-a Krešimir Žunić je za svega 975 eura po četvornom metru tada zajedno sa sinom kupio stan iz APN-ova programa društveno poticane starogradnje. U to vrijeme on je bio zamjenik direktora i osoba koja je odlučivala o prodaji državnih nektretnina. Ne zna se gdje je Žunić točno prekršio zakon, stoga je slučaj prijavljen DORH-u koji će izviditi i utvrditi činjenično stanje.

 

Štromar je nakon sjednice užeg Vladinog kabineta i razgovora s premijerom Andrejem Plenkovićem kazao da je predao svu dobivenu dokumentaciju te da će se više o svemu znati nakon završene procedure. „Kotroliramo da li je možda netko drugi iz APN-a na takav način sebi riješio svoje stambeno pitanje“, rekao je i nadodao da je bivši direktor APN-a Slavko Čukelj, koji je sa Žunićem potpisao kupoprodajni ugovor, dao ostavku na mjesto direktora te agencije prije dva-tri mjeseca i tamo nema više nikakvu funkciju.